lördag 18 september 2010

Berg eller dal?

Jo nu är det dags att göra något med livet! Jag går upp och inte ner i vikt. Jag äter dåligt. Har nästan slutat att ens ta fram grönsaker till maten. Träna? Äsch det var länge sedan. På riktigt gott humör ? Tyvärr överväger det trötta och irriterade humöret.
Jag tänker jämt att det är så mycket just nu med allt som vi står i. Så är det, det är mycket att fixa och dona med, i allmänhet när man har barn och i synnerhet när man har barn med funktionshinder. Visst är det så. Det är möten hit och dit. Körning till habilitering & psykologer och extra förberedelser för små förändringar i vardag och skola.

Men så hade jag ett givande samtal med en av mina goa väninnor igår kväll. Hon fick mig att tänka ett varv extra, när hon sa: Man måste leva livet medan det pågår. Man kan inte leva rätt och leva livet ibland och sen pausa livet mellan varven. Hon är ju så klok min lilla Anneli.
Så nu är det skärpning.
För i ärlighetens namn, inte mår jag bättre av att äta onyttigt och inte röra på mig bara för att "det är mycket just nu" . Det är ju då som man mår som bäst av goda vanor. Då när det är mycket och man är trött och stressad. För vad stressar av en mer än ett härligt träningspass? Vad får en att orka mer om inte nyttig kost?
Jag hinner inte träna säger jag! Men vaddå inte hinner? Minska tiden vid datorn med en halvtimme och TV-tittandet med en halvtimme och vips så var där ett träningspass. Nja sa jag till min man, så enkelt är det ju inte. Du jobbar ju kväll var tredje vecka och då är det ju tufft att ge sig iväg. Mmmmm sa han, visst är det svårare för dom att vara hemma ensamma en timme när du tränar än vad det är när du är och handlar en timme (tro inte att jag inte hörde ironin) . Sen var det ju så att när jag gick in på F&S:s hemsida så visar det sig att dom har barnrum som är öppet när man tränar. Med personal. För bara 50 spänn per år. Jag menar , vilken ursäkt är god nog?
SKÄRPNING FRU AZIZOV


2 kommentarer:

Susanne sa...

Visst är det lätt att hitta ursäkter att inte träna. Men man mår ju så mycket bättre sen. Om det så bara blir en promenad!
Kram

Therese sa...

Bara hojta till om du vill ha F&S-sällskap!!!
Eller promenad-sällskap, har gärna musik i öronen så behöver vi inte vara sociala i heller ;)