lördag 22 januari 2011

Tradig dator= lite blogg

Det är så drygt med datorn nu! Min dator kraschade ju som bekant! Så nu är jag inhyst på grabbarnas dator. Dte i9 sin tur innebär att det är andra som tvunget ska ha sin tid vid datorn.Grrrrr! Dessutom är det en stationär. Det är trist när man är van vid en bärbar. Jag brukar ju surfa i reklampauser, medans maten bryns. Ja såsär liksom.......
Nu är dotrn på undervåningen och allt det där andra (utom sovrum, tvättstuga och grabbrum) där uppe. Så ja det tar ett tag att komma till ro vid datorn!
Vill bara förklara min brist på inlägg och min låga kommentarsfrekvens ;0)

Nu är det bara några få dagar kvar till den stora 40 års dagen! Ska bli riktigt kul!! Jag har bestämt att ha öppet hus och inte lägga ner massor utav min tid på förberedelser för den dagen!
Därför blir det smörgåstårta. Jo jag vet att det inte tillhör det mest ovanliga. Men det är iaf MÅNGA i mitt umgänge som strålade med ögonen när dom fick höra att det blev smarrig köpesmörgåstårta. Gott vin och god öl till det blir fint. Nåt gott till kaffet måste jag också ordna. Kan FAKTISKT tänka mig att fixa till det själv:) Speciellt nu när jag fått reda på att både mannen och mamma tagit ledigt för att hjälpa mig. Som dom sa, så är det ju min dag och då ska jag få sitta och umgås ist för att springa rundor.  Svärmor kommer också med en hjälpande hand den förmiddagen.
KÄRLEK!


Hahahahaha det är inte vår rullator

Iadg blev det en mysig snabbutflykt till grannlandet  för att inhandla vin och grejer. Det var ju iof förberedelse men inkapslat i en mysdag med familjen så är det liksom inget man tänker på. Vi hade bestämt att bara ta en snabbtur till Bottleshop (som jag nu besökte för första men absolut inte sista gången). Väl över bron kom Dragör-nostalgin och tog tag i oss så vi körde dit ist. Det var ju inte samma sak som för. När det myllrade av folk och ölen och glassen flödade (man åkte på sommaren då). Gulliga lilla Dragör var inte som det brukar men ändå då sött. Köpte det mesta där iaf.
Vi fikade med grabbsen också!

Var tvunget att ta en tur till hamnen också. Lilla fina Dragör hamnen. TILLBAKS MED FÄRJAN NU!!!!
Vi blev förfölda av en svan. Lite läskigt faktiskt!

Det blev en tur till Bottleshop också faktiskt. Mest för att jag inte varit där. Jag blev INTE besviken. Men så har jag ju inte så höga krav ;PMerlot röttvin 60 cl

Vikten har också börjat sin resa neråt igen. Nu lossnade det igen efter allt julfrosseri. Nu står jag inte still mer utan nu går det neråt! -14,2 visade min våg. På måndag är det dags för stora motivationssamtalet på itrim. Spännande!


BTW jag har kommit på vad jag önskar mig i present (förutom en ny härlig bärbar dator då).
Glas. Merlot heter serien. Jag gillar deras stilrena modell. Har massor av vinglas fast i massor av olika modechanger. Så nu  har jag bestämt mig. Merlot önskar jag mig. Det är så kul att ha fina glas att duka med. Det kommer jag på nu när jag fyller 40!!
Tjingeling!

( En liten hint till er som funderar på kortis. Emil valde bort att delta i en inspelning av programmet AMIGO för att han inte skulle missa sin nästa kortishelg ;0) Det värmer gott i mammahjärtat)

tisdag 18 januari 2011

Vårkänslor?

Visst känner man att något är på gång när snön töar och fram kommer min turkiska tulpan med 15 (!) underbara vita knoppar ?
Underbart. Den har trivts med snön precis som jag. Men nu är det dags att visa upp sig. Den med mer än innan och jag med en del mindre än innan vintern ;0)
Jag och min tulpan <3

måndag 17 januari 2011

Ur Kappe-mun

Egentligen borde jag skriva en bok om alla Kaspers roligheter. Han  har så härliga funderingar och har sån humor.
Detta handlar mer om hans funderingar OCH missförstånd:
En av de senaste dagarna då det varit riktigt riktigt halt så satt vi i bilen bara Kappe och jag. Då säger han:

"-Mamma dom sa på nyheterna att dom har en varning nu när det är halt. Dom säger att personer med funktionshinder ska stanna inonmhus. Så nu måste Emil vara inne.
Nä sa jag, det sa dom väl inte . Inte att funktionshindrade ska vara inne......

Jo, mamma, det sa dom. För det är så halt och kallt.

Men kan dom inte ha sagt rörelsehindrade då ?

Nä funktionshindrade. Och Emil har ju funktionshinder så han måste vara inne nu!!

Men Kasper, Emil klarar ju av att vara ute precis lika mycket eller lite som du. 

Mmmmm jo han är ju rätt bra på att vara ute. Äsch vi släpper ut honom igen."

Underbare unge!!

 
Idag när vi kom hem från skolan så var jag så himla kissnödig så jag snabbar mig in på toan och liksom bara kastar mig in utan att stänga toadörren och snackig som han är så är han efter mig. Så jag frågade om han verkligen skulle stå där när jag kissar.
Ja, sa han, det är så bra med tjejer för man ser ändå inte när ni kissar. Det är bara på killar man ser det. Man kan liksom säga att jag har en kanon och du har en..........eeeeehhhhh......katapult!!!

Hahahahahahaha!

Måste börja skriva ner allt den ungen säger! Killen med humorn och SJÄLVFÖRTROENDET. 
Han klipper sig hos en man som heter Kenneth. Idag sa han : Mamma jag gillar verkligen att klippa mig hos Kenneth, han är så HIMLA rolig. Finns det nån som är roligare än han så är det jag!

GOD NATT!

I´m back!!

Eller ja jag har installerat mig på grabbarnas dator. Den står mitt i huset och används knappt av dom . Så ja jag håller till godo med den! Men så trist det är när ens dator kraschar. Inte nog med att man förlorar en massa saker ( ja jag vet det där med backup, men det var ett tag sedan sist har jag sett)man måste ställa in allt man en gång ställt in. Ladda ner nya saker , ställa in epostkonton. Ja allt sånt där gott som byggt upp och hämtat hem och fixat till under åren som datorn varit bara min.
Nu tror jag att det mesta är ordnat. Men jag har svurit kan ni tro.
Nu är jag hemma i  två dagar för det är inte bara datorn som kraschat , utan även min fot. Dags för nästa operation känns det som :(
Kan säga att jag svor en ramsa till när jag kom på att jag inte kan sitta i soffan med benet högt och laptopen i knäet. FÖR JAG HAR INGEN LAPTOP LÄNGRE!!!
Nåja, nu är det till att ge sig iväg och hämta grabbarna, sen ska jag halta ett varv med dammsugaren innan vi ger oss iväg på kalas till goa Majsan.
Hejhej