lördag 8 januari 2011

Julfest på pappas jobb!!!
Emil ville inte följa med gör han hade då kul på Kortis ;)

fredag 7 januari 2011

Det ringer, det ringer.........

Gull ungen min har redan ringt tre gånger och varje gång svarar jag med hjärtat i halsgropen, fötterna beredda och bilnyckeln i handen!
Men icke! Han ville de två första gångerna bara tala om vad som har hänt och vad han har gjort. Att dom hade goda pannkakor men äckliga popcorn ;0) Han ville också se efter så jag verkligen tittade på Let´s dance. För det gör han.
Den senaste gången han ringde var det mer lite frågor av den planerande sorten. Hur jag ska lösa det med julfesten imorgon. Om jag verkligen fixar en godispåse till honom även om han inte kommer. Jag lovade dyrt och heligt, för han ville så gärna stanna. För dom skulle på utflykt till Stortorget i morgon och åka skridskor. Ja inte han, för han gillar inte det och inte fröken Titti heller för hon är rädd. Dom ska ist klättar i snöhögar. :) Han ville också berätta att han nu hade koll på hur natten ska se ut. Att det snart kommer en ny vuxen som ska vara vaken hela natten!! Och som hör honom bara han öppnar dörren och som kommer att passa honom hela natten!! Men sen imorgon bitti, föstår du mamma, så kommer Titti och Maria igen och då blir det utflykt. Men han var fortfarande lite bekymrad över godispåsen (den är ovanligt stor den vi får på mannens jobb, typ 2 kilo godis/barn)och över när vi skulle prata om Lets dance. Men jag lovade honom att gömma påsen så bara jag vet var den är (som om DET skulle vara tryggt) och lovade att när han än kommer hem, om det är imorgon eller på söndag, så ska vi prata länge om lets dance.
Okej hejdå mamma!
Så var det med det! Han är lycklig, Kasper myser och jag har ont i hjärtat. Så jag antar att det är som det ska!
Nu väntar jag bara på att klockan ska bli lite mer så jag kan ringa och få reda på att han sover. Då först kopplar jag av!
Tävling på gång! Denna vill ju jag vinna! Himla kul!
Jag tävlar på Joannas sida
Det är http://www.personligalmanacka.se/ som gör dessa häftiga almanackor

Iiiiiiiiiiiiiiiiiiii underbart och läskigt!

Idag är dagen som Emil längtat efter och som hållit mig näst intill sömnlös hela natten.
Emil har haft nerräkning länge nu och igaår packade han den garanterat störrsta trunken någon har haft mig sig dit han ska. Han har packat, packat ur och lagt i igen.......Ja sen har hans kontrollfreak till mamma gått igenom det en gång till och smugit i lite till ( vågade inte ta bort något).
Han är lite besviken för att han inte får åka dit förrän ikväll. Han trodde ju att han skulle ge sig av så fort han vaknade. :)
Idag är dagen då Emil för första gången ska till kortis.
Han är så glad och ser så fram emot det . Det gör hela min kropp lycklig att se honom så glad. Var så rädd att han skulle känna sig undanskuffad. Men icke, han är så stolt att detta är hans grej och inte vår !
När vi varit och hälsat  på så sa:" -Mamma får jag vara här i morgon ( det var fyra månader sedan)? Det är ju som ett hotell för Aspergers." 
Min älskling, det gör ont i hjärtat. Jag vet att detta är något som är kanon för både honom och Kasper. Ja och såklart även för oss i längden. Men just nu har jag svårt att ta till mig det helt känslomässigt. Det känns så hemskt att lämna iväg honom. Jag kan väl själv ta hand om mitt barn! Ja det kan jag. Men detta är för alla. Kasper behöver få en frist från allt intensivt och ofta konfliktfyllt umgänge. Jag och Jocke måste vila och ge Kasper sitt. Men framför allt behöver Emil få träffa andra som har As. En hel helg där allt är på hans villkor, totalt anpassat för honom!! Hoppas att allt blir bra! Han har så höga förväntningar och jag ska inte dämpa honom. Jag ska inte vissa hur det känns i kroppen på mig. Jag ska le och låta honom ha en underbar helg. Denna gången blir det inte full tid. Han måste hem och smälta allt OCH ladda för skolstarten på måndagen!
Jag är så glad och så ledsen!
Underbart och läskigt! 

torsdag 6 januari 2011

Nu får ml se. !!!

Skriva på iphonenrmmomAmm inte lila lätt spmmååmdayorn kan jag säga. Titta själv Å tokigt set nöje BMI ger kG upp. Em kl
No av nass prsöista och lång magöat pust.
God natt ( det gick ju bra€. Hahahahha

Det ultimata I-landsproblemet

Igår var jag och fixade till mina naglaar igen. Kan då berätta att dte är ett mindre h****te att använda tangenterna med nya klor. Jag fixar det knappt. Så nu skriver jag ett inlägg som  inte kommer att rättstavas i efterhand. bara för att ni ska se vilket mindre sammanbrott jag får varje gång jag ska skriva något! Men vad tusan!!!!!! Inga fel denna gången, jo ett litet . Jaja det var väl tusan. Men på iphonen är det minsann riktigt svårt för nu ser jag ju inte bokstäverna utan trycker hejvilt och ändå så väljer ordlistan något heltt annat än jag tänkt!
Okej eftersom jag nu är så duktig på tangenterna iaf så får ni en bild på de nya klorna........
Fina va?

onsdag 5 januari 2011

Barnarbete?

Emil undrar vad han kan göra för att tjäna pengar! Han vill ha en sak på Teknik magasinet som är ganska dyr. Han tyckte det tog för lång tid att spara veckopengen och undrade om det fanns något annat sätt att tjäna pengar på när man är barn.
hmmlm ja skotta trottoaren är väl värt en 20:a sa jag mest sådär på skämt. Tjoff sa det så var han påklädd och igång!
Så nu funderar vi på att låta vissa sysslor vara värda en mindre peng så kan dom tjäna om dom vill och behöver inte om dom inte vill. Typ skotta= 20 kr , plocka upp äpplen 1:- /äpple, dammsuga= 10 :- osv.
Hmmm funderar lite till. Dom får ju veckopeng och den ska också specifiseras en del. Vissa sysslor ska utföras för att få veckopengen. Än så länge har det bara varit att plocka undan på sitt rum. Men dom börjar bli större så varsin hushålls syssla kan dom gott ha.......
Vad tycker ni? Hur gör ni?

tisdag 4 januari 2011

Kappe på hal is









Suddigt men ja vackert var det!

Ikväll drog vi alla i familjen till stan. Som i vårt fall är Malmö. Vi bara strosade runt och tittade på all härlig belysning. Paketträdet  var ju en klar favorit. Men det var ju så kallt så vi gick alla in på Espressohouse och beställde varsin varm take-away dricka efter eget tycke och smak. Dom hade vi sedan med medans vi strosad runt.
 Gissa om killarna tyckte det var coolt ;)

När vi kom till stortorget så blev Matilda och Jocke sugna på att testa skridskor på den spolade isbanan mitt på torget. Killarna tänkte absolut INTE testa skrillor... DOm skulle bestiga berg.

Efter ca tio minuters kikande på syrran och pappa så kom Kasper fram till att det var värt ett försök. Och dom hans egen förvåning när det efter ett par försök visade sig vara på kul och lätt!
Mamma jag var ju riktigt bra sa han nöjt. Så nu blir det till att sticka till ishallen nån dag.
Vi avslutade kvällen med en tur på Hansa och Hamrelius bokhandel. Där hittade jag något jag letat efter länge.
(Tant Marit, har köpt till dig med) Kommer med posten.......
En underbar kväll med min underbara familj. 

måndag 3 januari 2011

Nervös, glad, besviken, arg och ändå så jäkla nöjd!

Så gick min berg och dalbana idag när det var dags för vägning på Itrim.Jag visste ju att syndandet med att äta på julafton OCH juldagen OCH dricka vin på nyår skulle kosta på vågen. Dessutom så kände jag hur motivationen sjunkit. Så när jag ringer in och min coach säger att det egentligen är juluppehåll så det är inte vägning idag så hör jag min röst styrd av någon annan (jo men så måste det varit) säga: Men det går inget vidare så jag behöver komma!!! Fasen tänkte jag sen. Där kunde jag ha köpt mig två veckor till att fixa till det! Men icke, för jag skulle ju vara duktig som tusan och erkänna mitt kassa beslut undre helgen. Nämen allvarligt talat så behövde jag pushning. Så sagt och gjort, in i bilen och iväg. Min våg hemma visade att jag gått upp en del.
Väl där så visar vågen att jag står på samma som för två veckor sedan!!!! Först besviken, sen nöjd. Det var ju ändå bra att det inte var värre. Men så undrade coachen varför inget hänt. Du brukar ju  gå ner två kilo i veckan. Så kröp jag då till korsett och berättade om julen . Ja jag vet, nyår också. Men jag liksom fick en temporär minneslucka där!!
Eftersom jag går på måltidsersättningar från Itrim så får jag absolut INTE äta ngt annat för då sabbar jag bla ketonfasen....

Så Tommy tittar strängt på mig och säger: MEN PETRA DU FÅR JU INTE ÄTA ENS LITE JU......
Nä jag vet säger jag med huvudet nerböjt och skäms... :( Men vad gör jag nu? Går jag tillbaks till VLCD eller till LCD och lägger på ett par veckor?
Nixpix det fick jag inte. Jag hade ju redan sabbat det jag byggt upp och det är bara tre veckor kvar tills jag ska börja äta lite vanlig mat. Så det var bara till att hoppa över dessa tre veckorna och börja med maten. SATAN så besviken jag blev! Viktminskningen drar ju ner tempot en aning nu då! Men jag hade inget annat välja på sa han. Hinner inte fixa till Ketonfasen mer än precis innan det är dags att börja äta. Och lägga på veckor är inte att tala om. Man får ju inte gå på så låga kalorier längre än 12 veckor.

Efter en stund så vände det då. Känslan alltså. När det gick upp för mig att det ändå var ganska ok att få börja så smått att äta så blev jag sprudlande lycklig!! (och jag som kände mig tom för ett par dagar sedan, nu är det känslor så det räcker ;))
 Nu är det dags att planera gott käk. Ett mål mat per dag och resten ersättningar i en vecka och sedan två mål tills jag nåt målvikt! Bara fisk och fågel i tre dagar, sen lägger jag på kött. Inga kolhydrater alls förrän målvikten är klar!
Äntligen skulle jag få öppna kokboken från Itrim som jag köpt och lagt undan!!
Resultatet.....?????
MUMS SÅ GOTT! Kyckling och en sallad med feta, mango, avokado och röd lök. En dressing av olivolja, vitlök, balsamvinäger!!!! ÅÅÅhhhh det rinner i mungiporna bara jag pratar om det!
Kolla:
Längtar redan till den färska laxen som ligger i kylen. Den ska ätas imorgon ihop med spenat, broccoli och morötter

Hejhej
  

söndag 2 januari 2011

Störst av allt är kärleken

Alldeles för trött för att göra ett inlägg. Det har varit en underbar dag med underbara vänner som kommit hit med god Chai och goda lyssnaröron.......Tusen tack för att ni finns och  är så ända in i bomben kloka!!!


Vill bara tacka alla för alla goa kramar, pushning och förståelse. Tusen tack, det betyder massor.
Ett speciellt tack till Jocke och min mamma också. Ni finns när jag behöver er!
Massor av kramar till er alla, familj, vänner och bloggare!

Jag är "back on track". Behövde dagen igår till att fundera över saker och ting och det är gjort! Beslut är tagna. Nu ska jag bara genomföra dom också ;0)

Men bara det att jag kommit på varför jag kände mig så tom är himla skönt. Det var inte så allvarligt. Det var bara "mycket i bägaren"
I det stora hela kan det sägas att den största tomheten var energin. Har under en längre period haft massor av energitjuvar runt mig. Men det får jag ta och lägga ner. Människor FÅR mår dåligt och dom FÅR ta av min energi, men inte all min energi . Isf måste dom fylla på den åt mig också. Annars blir det inget bra...... Tyvärr finns det personer som tar och tar och tar under orimligt långa perioder och sällan eller aldrig ger tillbaks om än aldrig så lite......
Det är inget vidare.
Men som sagt, det är hos mig själv bollen ligger. Energitjuvar vet ofta inte om att dom tömmer en. Så JAG måste backa i tid. Har ju så många människor runt mig som jag älskar!!! Dom får ta massor av min energi för jag vet att jag får ta av deras om jag behöver.

" Vänskap mångdubblar glädjen och delar sorgen"