lördag 21 augusti 2010

Ojdå Tosselilla dagen efter.......hmmmm

Ja hur löser man en dag på Tosselilla med familjen dagen efter en hellyckad kräftis med en massa vin?
Jo man tänker så det knakar i det smått berusade huvudet och kommer fram till att NATURDIET innehåller ju en massa bra-att-ha-för-kroppen-saker. En sån tar jag innan sänggåendet. Den två glas vatten och en Ipren. Helgarderad!
Det funkade!!! Vaknade klockan 8.30 och mådde kanon. PUH!!
Så iväg till tosselilla och åka karuseller (ja inte jag, ville inte utmana vinödet),käka grillat och bara mysa.
Hade en underbar dag med familjen:
Kappe sliter med sanden

Syskonen krossar motstånd

Slappestund för badkrukorna

fredag 20 augusti 2010

KRÄFTSKIVA PÅ FESTIVALEN


Malmöfestivalen! Det innebär kräftskiva på stortorget med underbara vänner! Klockan tre var Anneli och Marie på plats för att passa bord. Redan då var det lite sent så vi hamnade ganska långt bak, men vad gör väl det när det är fest!! Själv anlände jag vid femtiden och det dukades och fixades och vi hade det sååå fint med våra röda parasoller som rikmärke för resten av gänget!
I år var det även dags att introducera en ny generation kräftisar. Maries dotter Matilda och hennes kompisar gjorde bra ifrån sig som rookies ;)


Så drog då festen igång och vi hade kanonkul! Det var långdans över hela torget och det var allsång så det dönade. Vin och kräftor i stora lass! Jag hade tom lyckats göra små västerbottenpajer som blev så populära att bordsgrannarna bytte till sig mot ett glas mintsnaps! Vi hade en så underbart härlig kväll! Tack alla tusentals festivalfirare för en underbar kväll. Fler bilder finns här :Kräftis 2010


För er som inte var där.
Så här lät det:


HÄRLIG DAG!

Sitter här framför datorn med mitt kaffe och faktiskt bara väntar på att det ska bli dags att gå och jobba. Så skönt med lite avkoppling innan.
Känns som det är och kommer att förbli en härlig dag.
Solen skiner och jag vaknade utan järnring runt huvudet. Barnen var på gott humör, om än väldigt svårväckta. Iväg till skolbussen och det sista jag ser är två vilt vinkande och strålande killar genom bilrutan. Skönt för mammahjärtat. Väl hemma igen satte jag igång och göra mini-västerbotten-pajer till ikväll. Första gången jag gjorde dom och det gick som en dans. Dte doftar nu underbart i hela huset. vill egentligen börja äta på dom nu! Men ajabaja, inte synda förrän ikväll.
Ställde mig på vågen och den visar att jag gått ner 3,4 kilo. En bra kombo av bättre kost och vätskedrivande tabletter.
Nu är allt packat och klart för ikväll. Vinet på kylning, pajerna på svalning och kläderna framhängda.
IKVÄLL BÖRJAR JU FESTIVALEN OCH GIVETVIS SKA LEVA LIVET -GÄNGET PÅ KRÄFTSKIVAN IFÖRDA VÅRA NYA GRÖNA TRÖJOR!
Hoppas att vi ses ikväll allihop!
 

LINDA ÄR HEMMA

För er som läst mitt förra inlägg kan jag meddela att Linda är upphittad och välbehållen. Hon är nu hemma med sin familj. Familjen hälsar via facebookgruppen och tackar alla för sin enorma insats. Fantastiskt vad roligt och härligt de är när så många sluter upp och gör vad man kan och förmår.

onsdag 18 augusti 2010

VART ÄR LINDA?

HEJ ALLA SOM LÄSER MIN BLOGG. DETTA INLÄGG HITTADE JAG VIA EN FACEBOOKGRUPP OCH HAR KOPIERAT BLOGGINLÄGGET RAKT AV FRÅN http://blirtblert.blogg.se/ SNÄLLA LÄS IGENOM DET OCH HJÄLPS ÅT. NI SOM HAR TONÅRINGAR SPRID DET TILL DOM SÅ DOM KAN HÅLLA UTKIK OCH PRATA MED VÄNNER.


"MALMÖBOR: Har ni sett Linda?


Hittade denna beskrivningen på en facebookgrupp ikväll:

LINDA ROSDAHL 14 ÅR FÖRSVANN 15/8 vid

16 tiden från Perstorp. Hon hade svart tröja med rosa adidas märke bak, mörka jeans med ljust framtill. Svart hår... Har någon sett eller hört nåt så snälla hör av er till polisen eller anhöriga till Linda.

- har precis fått in ett tips om att Linda är i Malmö någonstans. Hon skulle möta 2 killar som hon smsat med. Hon har aldrig träffat dessa killar innan. Snälla håll utkik efter henne ser ni henne ring polisen eller Lindas anhöriga

Mår helt dåligt. Har granskat allt i gruppsidan om och om igen - uppdaterar o uppdaterar i hopp om att det ska stå "äntligen hittad" men nej - ingenting. Alla malmöbor: snälla kolla när ni är ute. Även om hon bara är lik och ni inte är hundra på att det är hon: hör av er!


Vill bara ut och leta. Stackars flicka. Stackars familj. Nej hoppas hon hittas snart. Till er som vill besöka facebookgruppen, KLICKA HÄR!!! Kom igen nu malmöbor, ni är många som läser bloggen, ser ni något eller vet något: hör av er, familjen är dödsorliga.

Och detta gäller inte bara malmöbor, hon kanske inte ens är kvar här. Så uppmärksamma henne överallt. Snälla skriv om detta på era bloggar, facebook, twitter o allt ni kan tänka er och kanske viktigast av allt: bjud in era vänner tills deras facebookgrupp. Destu fler som hör att hon är försvunnen - destu större chans att hon hittas oskaddad.
Några bilder på henne:

2010-08-18 @ 02:01:31 - Diary Permalink