lördag 15 augusti 2009

Malmöfestivalsuppdelning

Kass att man har lagt allt för kidsen i parken. Då får man liksom välja. För ungarna klarar ju inte av att ta sig från parken och ner i stan när vi vuxna e sugna på litta go festivalmat! jaja idag blev det ungarnas dag med Doris o Knäckbröderna och Amigo-Ola o Nick . Skitroliga faktiskt! Syrran ringde och var lyrisk över bögnivån på RixFm galan. Alcazar OCH Mika! Hon var salig.....och undrade vad jag gjortpå festivalen. Kändes liksom inte lika coolt och hippt att dra loss en lyrisk historia om Knäckebröderna! Imorgon blir det iaf lite bättre. Då är det EMD, Molly, Amy Diamond m.fl. på stora scenen på stortorget. Känns liksom som om det iaf är lite starquality. Dessutom är det grymt nära till maten om man behöver fylla på fettdepåerna.........mmmm jo nä jag vet att JAG inte behöver det. Men man måste ju vara lojal mot Malmö liksom och se till att allt går med vinst. imorgon SKA jag har festivalmat!

Svininfluensan

Ja då var det snart dags att börja jobba. Måste säga att jag är lite orolig för svininfluensan. Alla våra 160 barn på jobb. Massor av dom har varit utomlands eller haft utländska gäster hemma... Vi är så många. Kan vi slippa det?
Har pratat med Emil o Kasper om hygienen och vikten av att tvätta sig om och om igen. Vad mer kan man göra! Jag är verkligen inte en människa som brukar stressa upp mig över larmrapporter. Men denna gången känns det som att man borde bry sig på allvar!
Så nu går jag och klipper ner mina snygga naglar för att slippa samla bakterier under dom. lite snyft är det, jag som fått så fina naglar under semestern.
Klipp, klipp
Nu ska jag till festvalen och äta gott

fredag 14 augusti 2009

Japp så var det då sista semesterdagen! Slappat har vi gjort idag efter att vi varit och lämnat Matilda vid tåget tidigt som attan. Konstigt att inte ha henne här nu när hon varit här så länge! Har hunnit gå igenom killarnas garderob med måttbandet i högsta hugg. Resultat? Katastrof! Inga kläder kvar. fick hugga tag i Hm-katalogen och göra av med en mindre förmögenhet. Sånt e livet!


Resten av helgen ägnas åt malmöfestivalens goda mat och bra artister! Ja och en kalkonmiddag med svärmor ingår också.

Vi ses kanske i vimmlet!!!!!

tisdag 11 augusti 2009

Värsta dagen hittills....

.....är dagen i morgon! Imorgon begravs min kära svärfar! Vill bara att dagen ska ta slut, innan den ens har börjat. Jag är så nervös och orolig för hur det ska bli. Hur jag ska reagera och hur J ska reagera.Man vet ju aldrig. Han stod oss så OTROLIGT nära. Det kommer att bli så definitivt i morgon. Undrar så hur det kommer att kännas.

Har läst Pernilla Stalfelts bok "DÖDEN-BOKEN" för killarna idag. Den var ju verkligen kanon. Dom lyssnade andäktigt och ställde lite frågor ibland. Den är att varmt rekommendera om man behöver prata om döden och begravningar. Den täcker allt! Nåt som var skönt var att dom fick bilder och text på vad en begravning är och hur det går till efter begravningen och också lite tankar kring vad som KAN hända efter detta livet. Men det som ändå var allra bäst var att Kasper för första gången sa något om att farfar gått bort. Han sa att nu vet jag vart min gråt är. Den är här inne i magen och har inte kommit ut. Gulliga, älskade unge! Det var såååå skönt att han sa NÅGOT!

Idga har ja också pratat med en man som är muslim och som berättade lite om sina tankar kring döden, begravning och livet efter..... Det var så oerhört härligt att prata med honom och få lite perspektiv och bekräftelse på att vi gjort rätt. Min svärfar var nämligen av muslimsk härkomst.

Nu ska jag sova en välförtjänt sömn och försöka ta mig igenom morgondagen

måndag 10 augusti 2009

Minnesträd planterat


Idag har vi mest farit runt i affärer och käkat de kulinariska korvarna på IKEA till lunch. Dom är faktiskt goda på nåt konstigt sätt.

Jag och Jocke har varit och köpt ett träd som vi planterat i vår trädgård till minne av Aziz. En Himalayabjörk. Den ska bli himla vacker sas det! Kritvit stam och stora blad. En dag ska det bli bänkar runt det trädet så vi kan sitta och mysa i skuggan på sommaren. Har vi tur så hjälper det trädet oss så vi inte får översvämning på tomten på sommrarna eftersom den suger ca 500 litervatten per dygn.

Vi har också påbörjat minnesboken om Aziz och hunnit med att våndas över hur vi ska få plats med det ständigt växande antalet gäster som kommer efter cermonin.

Dett ordnar sig veddu, som min kära svärfar skulle sagt!!

söndag 9 augusti 2009

Ny flyttar jag...

...hit alltså! Jag har flyttat över mina inlägg från den gamla bloggen. Den bara strulade och strulade. Skrev ett lååångt inlägg häromdagen och skiten bara bestämde sig för att ta bort allt när jag skulle lägga tillen bild. Och då var det ändå en bra dag! Jag kom ju trots allt in på sidan, vilkent inte är något man kan ta för givet. *ARG* Här däremot har det aldrig strulat (har min viktblogg här) så nu hoppas jag att jag kan stanna här. Börjar tröttna på att byta blogg jämt!

3 dagar kvar till begravningen av svärfar. Vi är redo för gästerna som kommer. Trädgården är fixad, huset är i ordning (nästan),barnvakt till barnen ordnad och kläder inköpta. Nu är det bara frågan om VI är redo för själv cermonin. Kommer att bli ett helsike. Men vi ska igenom det! Idag har det varit en sån där tuff återfalls da. Massor av tårar och minnen har det varit. Det är SÅ tungt!!!! Vad gjorde vi då åt det? Jo vi grät och grät och körde till OBS och kköpte MASSOR av godis. Vilketju inte var så bra med tanke på vad det är för dag i morgon! Vägning! Läs mer om det på min viktblogg ( http://peazegen.blogspot.com/ )
Nu ska jag slappa en stund innan kudden kallar..