lördag 18 september 2010

Berg eller dal?

Jo nu är det dags att göra något med livet! Jag går upp och inte ner i vikt. Jag äter dåligt. Har nästan slutat att ens ta fram grönsaker till maten. Träna? Äsch det var länge sedan. På riktigt gott humör ? Tyvärr överväger det trötta och irriterade humöret.
Jag tänker jämt att det är så mycket just nu med allt som vi står i. Så är det, det är mycket att fixa och dona med, i allmänhet när man har barn och i synnerhet när man har barn med funktionshinder. Visst är det så. Det är möten hit och dit. Körning till habilitering & psykologer och extra förberedelser för små förändringar i vardag och skola.

Men så hade jag ett givande samtal med en av mina goa väninnor igår kväll. Hon fick mig att tänka ett varv extra, när hon sa: Man måste leva livet medan det pågår. Man kan inte leva rätt och leva livet ibland och sen pausa livet mellan varven. Hon är ju så klok min lilla Anneli.
Så nu är det skärpning.
För i ärlighetens namn, inte mår jag bättre av att äta onyttigt och inte röra på mig bara för att "det är mycket just nu" . Det är ju då som man mår som bäst av goda vanor. Då när det är mycket och man är trött och stressad. För vad stressar av en mer än ett härligt träningspass? Vad får en att orka mer om inte nyttig kost?
Jag hinner inte träna säger jag! Men vaddå inte hinner? Minska tiden vid datorn med en halvtimme och TV-tittandet med en halvtimme och vips så var där ett träningspass. Nja sa jag till min man, så enkelt är det ju inte. Du jobbar ju kväll var tredje vecka och då är det ju tufft att ge sig iväg. Mmmmm sa han, visst är det svårare för dom att vara hemma ensamma en timme när du tränar än vad det är när du är och handlar en timme (tro inte att jag inte hörde ironin) . Sen var det ju så att när jag gick in på F&S:s hemsida så visar det sig att dom har barnrum som är öppet när man tränar. Med personal. För bara 50 spänn per år. Jag menar , vilken ursäkt är god nog?
SKÄRPNING FRU AZIZOV


tisdag 14 september 2010

Lugnet råder!

Älskar min tre hjärtan
Vaknar en timme innan klockan skulle ringa! Kan det vara bra? Jepp, det kunde det!  En lugn start i ett knäpptyst hus .Jag, mitt kaffe och min dator ;) Kanon. Ska gå upp tidigare imorgon också!
Utedag med ungarna på jobb i regnet. Nema problema. En presenning på marken och en uppe mellan träden blev världens mysigaste koja. Det var ju inte kallt.Där under åt vi lunch och hade det kanonmysigt.
Gick hem tidigt, var sådär skönt ute-trött. Vi gav oss iväg till espressohouse för lite latte innan Emil kom med skolbussen.
Hemma var det mys igen. Kasper och Liam lekte ute i trädgården hela eftermiddagen och Emil var inne och läste böcker, pysslade med marsvinen och hjälpte mig med middagen (!)
Efter en god middag var det läxa , lite röjning, dusch och sen Idol. Sitter nu här och bara känner mig så tillfreds med allt.
Dagens ord blev MYS

söndag 12 september 2010

Två söner bitna på stallet!!!

Invigning av nya stallet idag och två söner bitna!!
Dom blev som tur var inte bitna av hästarna utan av en intressesmurf!
Nu ska dom banne mej ha upp morsan i stallet igen!
Kasper testade att rida på Eliza och blev helt såld. Han vill absolut börja rida. Börjar med att testa ett par drop-in-lektioner först tror jag.
Emil som redan har ridit en termin ville inte rida mer för ett halvår sedan. Hans grej är mer att mysa och fixa med pållarna. Så nu ska han testa hur det är att vara skötare.
Så nästa lördag lär jag hittas i stallet ;)
Det var en supermysig dag på stallet i övrigt också. Det bjöds på finfin tårta med kaffe. Barnen frossade i sockervadd, popcorn och slush. Tror nog dom fick ner lite tårta och cider också....... ;)
Superduktiga tjejer visade upp sitt voltigeprogram och vi fick se en omgång gymkhana. Det var riktigt häftigt , har jag aldrig sett förut. Såg så sanslöst roligt ut! Och vilka tävlingstjejer!! Avslängd av hästen två gånger på fem minuter, vad gör det! Upp igen, arg och bestämd men med full övertygelse om att vinna och ha kul medan dom gör det!
Underbart!