lördag 4 september 2010

Love is in the air!

Här sitter jag och kommer mig inte för någonting alls! Jag som har så mycket att göra!
Anneli och Marie kommer om en timme och Hanna som ska göra vid deras hår kommer också strax. Jag har en klänning som ska strykas (vågar knappt, den är så fin), en kropp som ska duschas och friseras. Ett ansikte att måla och en massa annat att ordna. Shit ris har jag glömt. Hoppas att Anneli har med det. Hon har ju sånt som inte fåglarna blir sjuka av!!
Åhhh om jag är nervös och stressad , hur är det då med brudparet??
Kimsan är väl lugn som en filbunke som vanligt.
Det ska bli så kul! Återkommer med bilder i morgon!

torsdag 2 september 2010

Åh vad jag skulle vilja...........men nä det är ju inte rätt

Så mycket krafter och förnuft man får försöka uppbringa när man uppfostrar barn.
Min store grabb har en grabb i sin klass som är rent ut sagt för jäkligt mot alla. Igår drabbade det Emil, som det ofta gör. Det var bara det att denna gången fick Emil nog och på en av rasterna så gav han honom en smäll och i matsalen så sa han hel del väl valda men ack så fula ord till honom.
Då kände jag i mitt mammahjärta ett glädjeskutt! Ja jag vet hur det låter, men det kändes så skönt att han gav igen och inte bara lät någon trampa på honom i det tysta. Jag skulle så gärna velat säga GO EMIL, bra gjort. Men istället fick vi ta ett djupt andetag och tala om för honom hur han ska göra istället. Att vi förstod hans känsla men han måste tänka ut ett smartare sätt att få honom att lägga av...blablabla.
Denna oerhört störande grabb behöver ju givietvis hjälp för han fattas ju en hel del EQ. Det ÄR ju synd om honom EGENTLIGEN. Men just nu är jag bara så trött på honom!! Han förstör en i övrigt helt underbar klass. Deras mentor kämpar på för allt vad hon orkar, men får ju givetvis inget gehör från föräldrarna. Förvånande ? Nä inte speciellt.
Idag har Emil haft en bra dag men då är det ju någon annan som drabbas istället. Stackars alla..............

tisdag 31 augusti 2010

Tillökning i familjen

Vårt hem är nu officiellt ett mindre zoo.
Det är ju så mysigt med djur och jag vill så gärna att våra barn ska få umgås med djur i massor.  Tänkte att det kunde vara mysigt för Emil också att ha ett eget djur att gosa med och ha som en liten pälsklädd kompis.
När han så började prata om djur häromdagen så bestämde vi oss för att han skulle ha ett marsvin som ju är ett perfekt nybörjardjur för barn.
Idag var det då dags att köpa det lilla livet. Ett litet marsvin skulle det bli. Emil var överlycklig!! Gissa vem som också blev överlycklig när kvinnan i affären sa att dom mår inget vidare om dom måste bo ensamma. Då finns risken att dom står och piper/skriker av saknad dagarna i ända.
Jaha så det var till att köpa två då. Kasper hoppade jämfota av glädje när det gick upp för honom att han också fick välja ett.
Ner med dom i lådan och hem till buren (en liten lånebur, får stor imorgon) .
Barnen har varit saliga idag. Dom har sett på TV ikväll med varsitt litet troll i knät. Iggy och Yoshi heter dom små sötisarna. Findus och Frasse kan inte riktigt bestämma sig för om dom ska vara kaxiga eller rädda. Nicko kunde inte bry sig mindre ;)
Ja kära nån, nu får det nog vara stopp på djur.........................tror jag.
Yoshi och Iggy

Kasper och Yoshi
Emil och Iggy

Välkommen, Welcome, Bienvenue, Willkommen, Velkommen ترحيب

Välkommen, Welcome, Bienvenue,
Willkommen, Velkommen, ترحيب

It´s so nice to that I have visitors from around the world. It would be even more nice if you left a comment on my page when you´ve been here. It doesn´t matter what language you write in. I will find someone who can translate it for me!
I suppose most of you visitors are from sweden, just living in other countries. But I`m writing in english in case of......
Have a nice morning/day/evening/night where ever you are!
Petra