lördag 26 mars 2011

Stöldbegärligt gods

Jag vill skriva om allt som alla redan skrivit om!!
Eller egentligen är det inget jag bara vill skriva om! Det är saker jag vill HA!
Ha-begäret har slagit till med full kraft!!
JAG VILL HA: Vårvärme
JAG VILL HA: En ipad 2. Men jag ska inte. Anledningen har Fnulan hjälpt mig med NOT
JAG VILL HA: Sommartid. Den enda önskan jag garanterat får! (Tack Tant Marit och SusanneP för att ni berättade det är imorgon
JAG VILL HA: Ett HELT mörkt Sverige kl 20.30!! 
JAG VILL HA: Bruna bönor med knaperstekt bacon
JAG VILL HA: Äsch nä nu börjar det bli patetiskt....jag slutar
( Fast JAG VILL HA nytapetserat överallt också)

torsdag 24 mars 2011

Implementering, vin och gabflabb!!!


Japp så hoppas jag att min dag kommer att se ut i morgon. Ska sitta i skolbänken hela dagen och få en uppstart i den nya läroplanen. Ska faktiskt bli himla spännande!! 

Sen kommer det bästa!!!! Ska ut med en del av kollegerna och äta en bit mat!!! Men mest av allt ser jag fram emot ett glas VIN! Har ju för tusan inte druckit ett glas vin på evigheter. Ingår av nån märklig och helt outgrundlig anledning inte i dieten........
Men nu, NU ska jag njuta av ett riktigt mustigt, fylligt, kryddigt rött vin! Vem behöver mat då? Hmmm kanske en ny diet! Vindieten?? Nä kanske inte bra om man har alkolism i familjehistorian. Den dieten får jag hoppa över :(
När vi ätit gott och haft mysigt så bär det iväg på revy!
Brukar vara helkul och i år ska dessutom Paul Tilly vara med. Måste bli bra! Han är ju så kul! Tror minsann att det blir ett glas vin i pausen där med. Gäller att passa på medan man ändå bryter reglerna ;)

onsdag 23 mars 2011

Stor varm Kram till alla!!!

Så underbara ni är allihop som stöttar och kommer med förslag och idéer. TACK!!
Jag har fått en del att fundera över. 
Emil HAR assitentstöd på lunchrasten och under de mindre strukturerade lektionerna som slöjd, idrott, musik och profilval. Så jag antar att han har tur där. :) 
Nu är det bara så att resurspersonen mest troligt inte är rätt person för jobbet trots allt. Dom klickade väldigt bra på ett tidigt stadium (när assistenten vikarierade på skolan) och det var mycket för det som han anställdes. Han är en bra person med hjärtat på rätta stället. MEN. Han är ganska ostrukturerad och har stora problem med att passa tider har det visat sig nu! Kan man väl säga är exakt var Emil INTE behöver. Han behöver definitivt struktur och punktlighet. Han kan inget om barn med AS eller autism. Han vill lära och läser på massor. Men det känns inte riktigt som att han har "förmågan" att ta till sig det han läser. Han pratar ofta som om han ska normalisera Emil. "Så han blir som en av de andra" Det blir han aldrig och ska aldrig bli det! Det är ju inte målet. Han verkar inte riktigt ta in själva grejen med social träning. Han tror nog att det betyder träna honom i att bli vanlig! 
Får ta tag i att söka ny assistent med kunskap. Tills dess så ska jag och Emil sätta oss ner och diskutera vad han tycker och vill med rasterna. Han är faktiskt väldigt bra på att själv veta vad han vill. Det ska jag sen styra upp med skolan. Det FÅR dom helt enkelt gå med på.........
Vi ska dessutom, försöka få till en social berättelse om vad som händer när man inte slutar "i tid" och en om vad som händer när man säger otrevligheter. Men innan dess måste vi först se till att han vet vad som är otrevligt! 
Nej, det är inte så att man är sysslolös inte!
Bellan, jag skulle så gärna vilja höra mer om hur rasterna kan se ut för din grabb. Om du vill det men inte vill skriva det här så får du gärna mejla mig på peaz1971@glocalnet.net
Skulle vara så intressant att höra hur ni löst det.
Återigen ett stort tack till er alla som engagerat er. Både här på bloggen och på min fb!!
Massor av bra tips som ska följas upp. Bland annat några skolor som ska kollas upp.....
Massor av kramar till er alla!!

tisdag 22 mars 2011

Skolångest!! Vad göra?

Alla ni som har tips, idéer eller handfasta tips. Snälla skriv till mig! 
Emil har det jobbigt i skolan. Han går i en "vanlig" skola. För honom liksom för många andra barn inom autismspektrat i allmänhet och aspergers i synnerhet så är de sociala kontakterna ett jobbigt kapitel. Han hamnar ofta i bråk och numera även handgripliga sådana. Det för att han inte kan de sociala reglerna. Han blir för mycket och har svårt att avgöra vart gränsen går vad det gäller intensiteten i lekar, prat och annat försök till samspel. 
Jag sitter här och letar runt på nätet. Men jag hittar inga specialskolor för barn med AS. Har ni andra några tips och idéer? Vi bor i Arlöv (södra Skåne). Vi trivs här och vill gärna bo kvar. Men nu känns det som om jag snart flyttar vart som helst för att lösa Emils problem. Det som hade varit bra hade ju varit att få stanna här medan Emil går på en bra skola. Kasper har ju sitt sociala nätverk här och Matilda börjar snart skolan i Malmö.
Alla former av tips och idéer mottas med öppna armar.  Har tom gått så långt att jag suttit och tittat på hemskolning :(

måndag 21 mars 2011

Underbara Mia Skäringer!

Hon är väl bara helt otroligt härlig!
Har ni läst hennes bok "Dyngkåt och hur skenhelig som helst" ?
Om inte så gör det vettja´. Hög skrattnivå.
Bilden är från SR:s hemsida
Ingen har väl missat henne i Solsidan heller.

Hon har en son med ADHD och Aspergers syndrom och om det skriver hon HÄR
Gå in och läs hennes artikel där hon skrivit om sin son. Så himla fint skrivet. Jag blev både glad och ledsen på en gång (skämdes dessutom rejält å kollegers vägnar)

Nu gillar jag henne ännu mer!!
Tusen tack för tipset Maria

Halta Lotta ska jobba

.............snart. 
Ska bara! Och bara och sen bara........ Ska bara blogga lite. Snacka om ursäkt för att slippa jobba om man bloggar utan att ha något att blogga om.
Sitter här och är supertrött utan anledning. Har en såndär upp och ner dag. Då märkliga känslor avlöser varann. Ska jag , ska jag inte, borde jag , borde jag inte!
Äsch strunt samma. Imorgon är en annan dag. Då ska jag till läkaren och kolla min fot....äntligen.
Fast knast som jag är så känner jag att nu är inte läge att operera. Ska ju snart till Bulgarien och det går inte efter den op. Har ju kommit igång med träningen och vill fortsätta med det. Är rädd att gå upp allt jag gått ner om jag bara ska sitta still med foten/fötterna i vädret i flera veckor.
Som sagt i morgon är en annan dag. NU MÅSTE jag jobba. Har ett gäng IUP att förbereda 
Kram på er!

söndag 20 mars 2011

Så bra det kunde blivit men ICKE :(

Tänk vilken söndag det kunde varit. Lugn morgon, lite träning, biomys med barnen sen kalas.
Men ack nej. Vad vore livet utan roadbumps :) 
Börjar med vågen, den gjorde mig arg och minst sagt förvånad.
Äsch tänker jag . Jag ger mig iväg till träning på Itrim. Emil ville hänga med. Mysigt! 
Tills jag kommer av motorvägen och inser att det är en jävla kö som sniglar sig fram!! Varför? För inte kan det vara så många som vill träna i dag? Nixpix men det var så många som ville se hästar springa på OLYMPIA travet som tydligen var idag på Jägersro! (Granne med Itrim)
Efter en hel del snigelkörning så var jag då äntligen framme och ber om vägning och mätning av fettmassa, muskelmassa osv. 
Inget kul det heller. Trots att jag varit så på med både "mat" och träning så hade jag gått upp!!!!
Mmmm men Petra lilla muskler väger ju mer, tänker ni nu!!! Men så var det icke. Fettmassan hade ökat och muskelmassan minskat! Jag blir galen. Vad ska jag göra?? Kan säga att träningspasset inte var så kul idag.
Har som bäst en diskussion över fb med en tjej som kan det här med kropp, mat och träning!  Hon försöker hjälpa mig! Söta Catty! Det verkar vara så att jag äter för lite och kroppen samlar då på sig det den kan och därav resultatet. Den börjar väl låna av musklerna. 

Jaja  jag vänder av hemåt igen. Nöjd med att i all fall ha genomfört passet och låtit Emil testa lite. Väl hemma så åker steken in i ugnen så den kan vara klar tills vi ska iväg igen. Så slipper jag det på kvällen iaf. Bra planering där va?
Då kör vi vidare på planeringen och tar fram vad vi ska ha på kalaset. Paketet!!?? Var tusan är paketet??? Letar överallt!!! Länge!!!! Så länge att jag får stressa som en tok för att komma i väg på bion. Kastar oss i bilen en halvtimme innan bian börjar! Fortfarande inget paket!!! Får köpa nytt paket efter bion.........
Vägarbete överallt och med mitt lokalsinne(obefintligt) så är det inte lätt att ställa om....
Nåja vi kommer fram till filmstaden så småningom. Väl installerade i sofforna i salong 2 med popcorn i knäet och läsk i handen (fortfarande frustrerad av det försvunna paketet) kommer jag på att jag glömde ta ut steken ur ugnen innan vi körde!!!! Nåja jag ringer Jocke som slutar om en timme och ber honom fixa det! INGEN TÄCKNING I SALONGEN!!!!!!
Grrrrrrrrrrrr!!!!!!
Allt löste sig med det så småningom! 
Iväg på kalas......men först inom BC igen och köpa ett nytt paket. En halvtimme sena dyker vi så upp hos Bengt! Då får Jocke en astma-attack. (Dom hade rökt på balkongen och inte haftbalkongdören riktigt stängdså det kom in rök i lägenheten. Så han fick fara hem efter medicin och vi stannade en stund och fikade. Fick sen fara hem igen och kolla hur det var med honom. Han var okej men trött!!
Nu sitter jag här och faktiskt bara väntar på att få avsluta denna dagen :(
Och Nej .....bion var inte ens bra!! Men Bengt blev nöjd med paketet.
Hoppas att jag hittar det andra innan öppetköp tiden går ut.
Nu dags att jobba lite.......
Kram på er!

Kulinariskt?? Neeee.....

...........men gulligt? JA!!!
Jag kan lugnt säga att gårdagen gick i städets tecken. Jag verkligen höll på hela dagen.
Slog mig ner i soffan vid halv åtta med datorn i knäet.
Hörde hur Kasper pysslade ute i köket.
Efter en stund kommer han in med en tallrik med fika till sin mamma med orden: Jag gjorde lite fika till dig mamma för att du har städat så mycket idag!
Snuff, han kommer att bli en god äkta make en dag!
Lingongrova med vitlöksost, prickig korv och
lite pressad(?) kiwi. Till det en stärkande actimel