fredag 25 februari 2011

Grattis min älskade Emil!

Så var han 10 år min lille prins! 10 år!!!! Helt otroligt!!
10 år och riktigt klok. 
Han har verkligen kommit till insikt med vad han gillar och inte gillar/ vad han mår bra av och inte mår bra av. 
När Kasper fyllde för en månad sedan ville han inte vara hemma för som han sa: "det blir så mycket liv med alla barn här hemma".  Så han och pappa gick på bio istället. 
Nu är det hans tur och han har denna gången också valt bort att bjuda hem andra grabbar. Jag vill inte, jag bryr mig inte så mycket om kompisar , sa han. Jag vill bara ta med mig Viktor och åka till busfabriken. Insikt.  
Inte för att det är lugnare här på busfabriken( där jag sitter nu och skriver), men det är inga påtvingade sociala kontakter. Efter att vi härjat klart här vill han hem och bygga med allt lego han fick i morse ( det hade han med i planen så det var ju tur att vi köpte det).  
I kväll har han bestämt att vi ska gå på rymdrestaurangen hela familjen. Så det får det bli! 
Mysig födelsedag med andra ord. 
I morgon kommer familjen på kalas och det tycker han är helt okej. Speciellt eftersom han efter kalaset ska få följa med favvokusinen hem över natten.

Jag tycker att det är så härligt att han kommit på vad han mår bäst av och inte bara ser att han förlorar en massa paket på att inte bjuda hem kompisar......

Min kloke, klok son. Som från och med 10 års dagen ska börja ha deodorant varje dag. Så det så!

Ps rymdrestaurangen= jensens bofhus. Dom har rymdtema för barnen Ds.

torsdag 24 februari 2011

10 år sedan.....

Tänk, idag för 10 år sedan åkte jag in för att helt planerat föda barn. 15 dagar över tiden hade jag fått tid för igångsättning den 24 februari 2001.
Nervös som attan, men ack så lycklig. NU skulle vi få träffa VÅR förstfödde. 
Lite ledsen över att det inte var första gången för mannen men samtidigt trygg med detsamma. 
Det blev en lång dag......och natt. Sötproppen föddes inte förrän efter midnatt.
Då hade jag masserat , legat i saccosäck, stått på ALLA sätt en kropp kan stå, gått omkring, hoppat i och ur varmt arombad, bett Jocke dra och komma tillbaka (han gick såklart inte). 
Jag kom i dimman på att jag ville ha lavemang så jag inte skulle behöva skämmas över vad barnmorskan fick utstå. 
Då kommer en rekorderlig kvinna in i rummet. Inte en sån som dom andra som bara pillade på mig och bad mig visa på en mätsticka hur ont jag har. Grrrrrrrr
Nä här kom Trisse, tog mig under armen, blinkade och sa nu du snäckan ska du få lavemang se jäklar ska det födas barn. 
Och det gjorde det!!!! Då satte det fart!! Då fick dom allt leta efter akupunkturinnarna i huvudet (som vid det laget var så in i bomben krokiga och satt långt bort från var dom var placerade), laga syrgasmaskinen som jag slet sönder och byta ut en liten läkastudent som var ding mot en annan student som hette Boris. Det tyckte jag var så kul i min dimma av syrgas minns jag.

Men så kom då vår älskade, älskade Emil. Att man kan känna sån villkorslös kärlek direkt!!
Den finaste av ungar i världen var VÅR!!

Nu fyller han 10 år och ska fira sin första nolla!!!

Min älskade, älskade Emil som fortfarande har min villkorslösa kärlek.

Imorgon snuff fyller du 10 år och jag ska pussa på dig hela dagen , fast du helst inte vill....
Men det är en stolt mammas privilegium


onsdag 23 februari 2011

Hur långt får det gå?

Är sällan på denna avdelning i affären. Men idag var det nödvändigt. Döm om min förvåning och irritation när jag får se detta. Bindor & trosskydd med Hello Kitty!!!! Gränsen är tydligen inte nådd för var man kan sätta denna fjantiga katt.

Upp till kamp!!!

Japp nu e det allvar!!!
Det måste finnas nåt stort torg där vi kan samlas i massorna och protestera och demonstrera (vi kan låta bli att slå sönder saker tycker jag). Kämpa till sista istappen med att driva bort diktatorn!!! För nu har väl ändå diktator Bore fått regera länge nog.
Gör som jag lägg snöskyffeln, stäng av plogen, lägg vantarna och släng halsduken och trampa med bestämda steg mot närmsta torg och KÄMPA mot Bore och hans allierade !!!!


tisdag 22 februari 2011

Finstress

Mmmm, jo, brist på rubrik-idé!

Men så är det . Jag tycker att jag har till en fin liten blogg-design nu! Vad tycker ni?
Stressen då? Jo, jag tom stressar när jag är ledig för allt jag vill hinna med.
Ibland planerar jag bara in  för mycket och ibland som idag blir det helt fel i tankebanorna..... Jag trodde en sak var bestämd och så visar det sig att det inte var så. Så nu blir det inte som jag tänkt. Blir rörigt som tusan istället. Nåja jag ska jobba opå torsdag så då kan  jag vila ;)
På fredag gäller det att ha energi för då fyller världens bästa Emil 10 år!!!!!!

Idag har vi varit på vattenhallen i Lund. Där får man experimentera och testa riktigt coola saker! Idag var det dessutom en riktigt häftig kemishow!!! Jöses vad det smal och rök. Grabbarna ( ja även Jocke ) var helnöjda! Det var faktiskt jag och Matilda också! Matilda hon lödade ihop nån lamphistoria. Kan varmt rekommendera ett besök där! 
Här kommer vårt besök i bilder!
går det att blanda dessa två ämnen?
Matilda löder ett kretskort
Jodå stolen går fortare när hantlarna är vid kroppen


Här byggs det en darr-apparat

Kappe cyklar igång lamporna
Solcellsfigurerna börjar strax gå!
Jepp snart så......


Vattenturbinen SKA igång!

måndag 21 februari 2011

Summa summarum

Helgens bravader!
Slutade tidigt i fredags. Redan klockan 12! 
Barnbidraget hade kommit........och det betyder väl att jag får handla. Jag får bidrag för att JAG har barn va? Inte för att ha TILL barnen? Tänkte väl det?
Eftersom jag på morgonen insåg att jag kom i tunikan i stl 38 bar jag u tvungen att köpa nytt inför helgens 40-års firande av Anneli. 
Det behöver jag ju inte skiva om igen kom jag på! Ni som inte läst och faktiskt vill veta så kan ni läsa här: Shopoholic

Dålig bild men den får duga
Jag kände mig så himla fin! Det var så skönt att känna den känslan Jag behövde inte hålla andan och jag KUNDE ha en kort klänning . Jag var så stolt över mig! (säger jag ödmjukt....faktiskt)

Festen sedan var ju helt underbart rolig!! Massa härliga människor och massor utav god mat! Alla skulle ha med mat att ställa på buffébordet. Och GUD vilka läckerheter! o jag hade TÄNKT att ta det lugnt på den fronten. Matfronten alltså! Men det gick inte!!!
(I natt har jag varit så dålig i min mage. Kramper och ont som F*N i magmunnen!!!! Vaknade av att jag lät som under en förlossning!!)
Jag åt gott och drack gott i lördags.....men det var inte värt besvären i natt.
Marie och jag
Åter till festen. Anneli hade gjort ett fantastiskt bildspel där alla gäster var med! Superkul att se bilder från alla år vi känt varann jag och Anneli KÄRLEK!!
Men det var en massa andra goa vänner där också!
Mycket skoj hände under kvällen. Jag fick min obligatoriska godispåse av Richard (5 :- blandat), fick se ultraljudsbilder (alltid lika underbart).
Massa kramar blev det också!

Gårdagen gick i lugnets tecken.
Goe Kappe bakade bullar till oss som vi njöt av till kvällsfikat!

Sen började HELVETET!!!!
Jösses vad min mage inte fixade festandet! Hård diet tar man inte bort så lätt!
Har varit så kass i natt. Men nu är det lugnt och kaffet är intaget.
Tur det är motivation på schemat på Itrim ikväll :)
Ha en underbar dag allihop!

söndag 20 februari 2011

Vinn en kamera

Är med och tävlar om denna kameran! Fantastisk tävling med ett kanonbra pris. Inte bara EN kamera, utan TVÅ lottas ut. Och som om inte det skulle räcka så får man även med ett 32mb minneskort!
Tävla du med??
Gå in HÄR