fredag 10 december 2010

Lucka 10 - Vad blir jag glad över?

Mina älskade barn, min man, mitt "nya" förhållande med min mamma, mina underbara vänner och barnen och föräldrarna på jobbet.

Lite bilder på saker som gjort mig glad idag!

Kasper har lekt loss och skapat och konstruerat

Han har ritat en massa "slimmers"Julen gör mig glad

Barnen har lekt med julpyntet :)

Emil har visst också byggt och lekt

Glögg gör mig glad

Mina älskade pågar tittar på tv TILLSAMMANS!!

Julmys med blixt

julmys utan blixt

Min fine tomte gör mig glad


Två ljus är tända, två kvar. Det gör mig glad. För inte får julen ta slut för fort.

Min älskade tomtedocka som jag haft sen jag var liten. Ingen jul utan honom.... :)

Jag blir så varm i hjärtat när jag ser hur snuffe har somnat i favoritfåtöljen med halväten chipspåse och insvept i täcket.
Han måste ha myst ordentligt. Nu tänker visst Frasse ta över chipsen eller iaf påsen


En lugn och harmonisk Emil myser på sitt rum.....

....med värmekudde.
Jag blir så glad när jag kommer hem efter jobbet och ser att barn och man njutit av dagen och bara lekt i lugn och ro
 Ja det är underbart när hela familjen slappar utan konflikter och tjafs. Alla njuter av lugnet och bara gör vad man känner för. DET GÖR MIG GLAD

torsdag 9 december 2010

Lucka 9 - Vad blir jag arg av?

Jag har varit himla arg den senaste veckan. Jag blir så arg och ledsen när folk som jobbar med barn har så svårt att sätta dom små livens bästa först. Blir så himla arg när man har fel inställning och fel attityd.
Jag blir arg när man mår så dåligt, privat eller i arbetet  att man låter det gå ut över tredje person........
Vi som jobbar med det bästa och viktigaste vi har, barn, vi KAN inte gå till jobbet om vi mår så dåligt att det dåliga inte går att lämna UTANFÖR förskolegrinden. Det påverkar de små liven alldeles för mycket. Naturligtvis kan man ha en dålig dag eller två.......men inte mer faktiskt. Det är en annan sak med löpande band och annat arbete som inte kräver ett stort register av medmänsklighet.
Jag blir också så himla arg när man har ett sånt stort behov av att förverliga sig sig själv eller fullt upp med att göra chefen glad att man glömmer bort att ha fokus i barngruppen och i vår pedagogiska verksamhet. Konflikter i personalgrupperna vill jag inte ens börja prata om......... Grrrrrrr
Jag har den stora äran att ta hand om det bästa föräldrarna har och den äran har jag för avsikt att förvalta. När jag inte längre sätter barnen och bara barnens välmående först då hoppas jag att jag slutar.
TACK mina älskade underbara kolleger som inte alls på någon rimligt sätt stämmer in på ovanstående. Jag är så glad över att få jobba med er! Ni är det bästa som finns!
Tack också till alla underbara familjer jag stöter på varje dag, jag har det bästa jobbet av alla jobb!
´
Lite små tankar som jag plockat hos Petra och Nina

En lite synisk:
Wonders why the more you do the more your expected to and the less other people do less is expected from them but yet they can still get paid for it

En lite mer tänkvärd
En gammal indian sa en dag till sitt barnbarn: "Två vargar krigar inom oss alla. Den ene vargen är rädsla och hat. Den andra vargen är kärlek och fred. "Vilken vinner?" frågade barnbarnet. Den gamle indianen svarade: "Den vi matar..." ♥

Kul tävling!!!!

Jag tävlar hos Tant Marit !
Vinsten är en handuk med motiv av Gunilla Dahlgren.
Jag bara älskar alla fruntimmer från fruntimmersboken
Tävlingen pågår tom den 17/12.

onsdag 8 december 2010

Lucka 6 7 8

Har inte haft igång datorn mer än för att kolla mejl de senaste dagarna. Så nu blir det tre luckor på en gång. Och dom passar faktiskt ihop så bra så jag tar det i ett inlägg. Luckorna skulle enligt er handla om LEVA LIVET, det bästa jag vet och fetter. Ja nu är det ju så att det bästa jag vet inte är fetter.
Men sånär som på det självklara, att jag naturligtvis tycker att min familj och vänner är det bästa jag vet, så finns det en sak som förgyller mitt liv alldeles speciellt mycket. Och det är mina älskade Leva Livet:isar.
För att göra en vääääldigt lång historia kort så ska jag i ett nästan omöjligt sammandrag berätta om detta underbara gäng!
Vi är 6 tjejer som för länge sedan jobbade ihop på förskolan där tre av oss jobbar igen.Vi trivdes så bra ihop så vi bestämde oss för att träffas med jämna mellanrum och bara göra saker som får oss att må bra! Vi kallade oss redan då för Leva Livet. Vår färg är grön (och ärligt talat så minns jag inte varför).
Vi har gjort så otroligt många fantastiska saker ihop, vi har jämt så kul tillsammans. Vi har gått igenom massor ihop på alla dessa år. När vi började var det bara Majsan och Tina som hade barn. Nu har vi alla barn (de yngsta är snart 7 år), en del av oss lever med andra män en del lever själv. "Vi" har barn som flyttat hemifrån, barn som gift sig osv. Men EN sak förändras aldrig. Det faktum att INGEN/INGET kommer emellan oss! Våre respektive och våra barn ser Leva Livet som en del i våra liv. När Kimsan flyttade hemifrån bjöd hon hem "sina" tanter och när hon gifte sig var vi också bjudna. Sånt värmer! Som hon själv sa: Jag har ju växt upp med de här tanterna.......
Till hennes bröllop satte vi ihop ett litet uppträde med låten Leva Livet som grund och Kims resa med Patrik som ämne. Det uppträdet kan ni se här: http://www.youtube.com/watch?v=9a1H-Rt_LbY
Vi har alltså gått igenom massor ihop! Våra grundträffar (ja vi har ju MASSOR av extra träffar också, vi är ju så nära vänner nu) har vi var sjätte vecka.
Vi träffas alltså var sjätte vecka och då är det två som har "ansvaret" för innehållet. Vi andra vet aldrig vad som ska hända. Vi får ett meddelande med info om klädsel, plats och kostnad. Sen är det bara att infinna sig! Man vet aldrig vilka galenskaper som väntar en.
Lite exempel på vad vi gjort.
Bubbelpoolat,spelat på travet, haft kockdueller, kört dressin, haft gympa med Susanne Lanefeldt iklädda gummistövlar, nylonstrumpbyxor och baddräkt, dansat salsa, målat keramik, vandrat i skogen, sovit i stugor, packat in oss i lera.......
Här kommer fler exempel i bildform


Kräftfest och bordsdans på kräftskivan på Stortorget

Vackra som tusan på Kims bröllop

Lite vin på Lilla Torg

Vi firar ALLTID nationaldagen med pompa och ståt.
Vi har ALLTID femkamp den dagen (jag vinner aldrig)

Naturligtvis firade vi kronprinsessans bröllop med för dagen lämplig klädsel

Cykeltur på Ven

Italiensk Afton

Påsken ska också firas ordentligt

Julen är en stor högtid!
Då äts det gott och spelas julklappsspel

Vi har låtit fiskar käka upp våra förhårdnader

Extraträffar på en pub eller så är vi också bra på!
Finns alltid mycket att diskutera då!! ;-)
Detta är ändå bara en bråkdel av allt vi gjort. Men det finns fortfarande en sak vi aldrig gjort. Vi har aldrig rest utomlands tillsammans.
Till sommaren firar vi 20 år tillsammans (tänk tjejer att vi träffats var sjätte vecka i 20 år ) och då, då ska vi åka till kroatien en hel vecka. Bara vi! Njuta, mysa och dricka paraplydrinkar!!! Jag längtar så!!!
Det är där fetterna kommer in ;) Jag ska nämligen bara bära på de allra mest nödvändiga fetterna då. Det är det som är mitt mål med min viktminskning. Jag SKA ligga på en solsäng iklädd något snyggt badtyg , inte hålla andan och ändå kunda njuta av alla paraplydrinkar som finns!!!
Mer skriver jag inte om fetter, för det läser vi om överallt iaf  

tisdag 7 december 2010

FÖRLÅT

Ja ibland tuffar livet på utan datorn! Jag vet att det låter konstigt. Men igår röjde jag ett av barnens rum och sen bara njöt jag av deras sällskap och sen somnade jag!!!
Så ikväll blir det två luckor att öppna!
FÖRLÅT ATT JAG INTE TÄNKTE PÅ ER IGÅR

söndag 5 december 2010

Lucka5- när jag flyttade hemifrån!

Ja det är väl egentligen inte så mycket att skriva om tror jag!
Jag  hade fast jobb direkt efter gymnasiet, så jag skaffade mig en superfin etta, ett halvår efter att jag fyllt 18 år. Inte för jag inte ville bo hemma , det var hur bra som helst hemma! Men jag ville vara vuxen. Och vuxen var jag för jag började mitt "egna" liv med att ta lån på 10000:- Hahahhahaha!
Glada -80/-90 talet!!!
Fint hade jag det iaf . Det mesta jag köpte var nya möbler. Och därmed var min dyrkan av Ingvar Kamprad påbörjad!!! Soffan köpte jag däremot på annons, på Mariedalsvägen i Malmö (vrf kommer man ihåg sånt?).
Åh vad jag älskade min etta med stort kök, balkong och sovalkov!
Vad jag är lite stolt över är att jag valde att starta med att bo SJÄLV!
Jag hade ett fast förhållande som hade pågått i två år då. (för er som lästgårdagens inlägg så, ja , jag gick ur askan i elden). Men jag valde iaf att bo själv. Ville känna om jag klarade det bra på egen hand. Och det gjorde jag. Min dåvarande pojkvän gjorde vid den tiden lumpen, så det passade utmärkt! När han lumpat klart och jobbat ett tag blev vi sambos i en trea en bit bort.
Men jag startade själv och visste att jag kunde. Det hade jag nytta av senare i livet då jag återigen valde att separera...........
Men som med alla andra inlägg......................det är en annan historia! 

Undrens tid är icke förbi!!

Det var för fem veckor sedan som jag efter att jag bara skulle snabbt inom och handla som jag "stötte" på Itrims reklam-Tina! Då hade jag funderat ett tag på vad som skulle passa mig för form av viktminskning. Jag väger ju alldeles för mycket!!! Men det är väl tiden som varit ett problem. Min vardag är fylld med så mycket annat så viktväktarna och annat tjafs där man ska räkna och väga och mäta och plussa och hålla på, ja det varinget för mig!! Inte nu i denna delen av livet!
Men så stod magiska Tina där med världens enklaste koncept!! Ät vad dom säger till dig och träna en del. Inget tänk där inte!! Bra, jag anmälde mig! En vecka senare var jag igång.
Nu har det gått fyra veckor sedan jag skrev in  mig och det är nu undrens tid kommer så väl till pass.
Håll i er!!!!!!! Jag har gått ner 9,6 kg och 14 cm i midjan på dessa fyra veckor. Jag är så ända in i bombens lycklig!!!!!!!! Jag har tagit tag i mitt liv!!!! Jag kommer att fixa de sista 11 kilona också!!! Det kommer naturligtvis inte att gå så här snabbt med resten för nu börjar jag ju öka maten, men stadigt neråt ska jag. Och vet ni! Jag kommer att må bra som en prinsessa!!! Det känner jag ju redan nu. Jag är så pigg och har så mycket färre krämpor.
Det bästa av allt. Jag ökar chanserna att få se mina barnbarn bli stora!
Ja jössses jag ska bli gammal som gatan!

Hjärtevärmaren Anette

Detta fina inlägg fick jag på facebook häromdagen.

"Jag läste någonstans ett inlägg från en förälder med ett barn med Downs syndrom.. Hon skrev ung. så här: Någon där uppe ser och väljer ut vilka föräldrar som ska få ärna att få ett speciellt barn. Denne någon ser vilka som är starka ...nog och kapabla till att ta hand om dessa liv som kräver mer av sina föräldrar än de flesta andra gör. Denna någon såg mig och gav mig mitt barn och det är jag evigt tacksam för, för jag är speciellt utvald... Detta läste jag i samma veva som vi fick veta om Jonathans hörselskada och på något sätt stärkte hennes ord mig. Jag kände mig "speciellt utvald" och jag tror att vi alla som har ett barn med något funktionshinder ÄR speciellt utvalda av denna någon... Så känn dig speciell du med för det e du, både med din Emil men också med ditt stora varma hjärta som du verkligen visar till oss föräldrar o framförallt till våra små stjärnskott som får äran att vara hos dig o dina kolleger... :-)"


Det är en tanke att ha med sig när det känns tufft.


Det sista hon skrev är sånt som värmer mitt hjärta och fuktar mina kinder.

Tack för dom fina orden Anette.

Det är så lätt att älska sitt jobb när man har det mysigaste jobb som finns, så tack till alla er som låter mig få ha hand om det bästa ni har, flera timmar varje dag. Vilken lyx!!