lördag 22 maj 2010

Vill ha en ny design!

Jag vet ju inte hur man gör en ny layout. Någon som vill hjälpa mig? Jag vethur man använder mallarna här på blogspot men det är ju ganska trist. Hur hittar man andra och isf hur lägger man in dom. Hur designar man egna och hur får man in dom. Skulle vara så snällt om nån vill hjälpa /tipsa

fredag 21 maj 2010

Sommarkänsla

Liten flanör smälter den goda maten från Mando

Så vansinnigt snygg färg när jag fått lite solbränna på
händerna. Köpte lite nya lack igår!!! Sommarens tropiska färger är
så snygga. Det blir trångt på nagellackshyllan denna sommaren;)

torsdag 20 maj 2010

Jag ska fixa till min layout så fort jag hinner. Jag vet att den är hemsk

SKÅNE!

Igår var det dags för temaavslutningskväll på killarnas skola! Temat för terminen har varit skåne. Ni som har läst innan har sett att jag var med på deras skåneresa för nån vecka sedan  Skåne runt

Som sagt, igår var det avslutning och öppet hus på skolan. Helt otroligt bra! Det var uppbyggt som en resa runt om i Skåne med olika upplevelser i olika klassrum. Man blev indelad i grupper och fick guidad tur genom skåne. Det redovisades på massor av olika sätt. Det var massor av teater där ungarna spelade upp regissörskrivna såväl som egenskrivna pjäser om Skånes slott och mysterium. Det lästes upp Skånefakta i "Turistinformationen" I ett klassrum var de olika slotten och sevärdheterna uppbygda av olika tekniker.Barnen som byggt och skapat hade så mycket kunskap om sitt projekt. Så himla duktiga! Det ska tilläggas att allt dom byggt och redovisat om har också upplevts genom en hel massa utflykter utsprida uner terminen. "Learning by doing". I "hjärtat" (skolans mittrum) serverades det äpplekaka som eleverna bakat och där inne stod F-1:orna för mattlek. Dom räknade ut vad vi skullle betala med hjälp av papper och penna och dom räknade ut vad vi skulle ha tillbaks. Underbart goa, både äpplekakorna och ungarna;) Kvällen avslutades med att musik och drama gruppen framförde musik och sång av gamla Skånevisor. En del av dom hade dom skrivit texten till själva. Jag är så glad att vår barn går på denna skola, att dom får vara del av en så otrolig undervisningsmetod. TACK ALLA UNDERBARA PEDAGOGER OCH ELEVER FÖR EN HELT FANTASTISK TERMIN!

onsdag 19 maj 2010

Mac Book Pro

Så här ser det då ut på mannens skrivbord när han med barnslig förtjusning väntar in sin specialbeställda Mac Book Pro. Platsen är klar, nu ska bara leveransen komma...... Grabbarna är lika lyckliga dom. Dom har nämligen fått den gamla datorn att ha i rummet utanför deras rum. Lyckliga killar/män= lycklig Petra

tisdag 18 maj 2010

Snart 40, så jäkla skönt!

En skön känsla fick jag häromdagen! Jag var på ett Oriflameparty, som jag för övrigt inte varit på på säkert 15 år! Som vanligt halvbra presentatör som pratade om produkterna som om dom hade ett liv och faktiskt var NÅGON på riktigt! Trodde bara att det var Tupperware-tanter som personligfierade sina burkar. Men ICKE. Så även denna kvinna. Som för övrigt sa att" jag använder ibland bara foundation eftersom jag jobbar på en förskola så sminkar inte jag mig". Okej...... Det gör ju då jag med(jobbar på förskola alltså) och jag tycker att det är trevligt att se fräsch ut inte bara för barnens och föräldrarnas skull utan för MIN skull. Tänker i min värld att det kanske är roligare att jobba om man är fräsch. Inte behöver man vara osminkad och klädd i pösiga munkbyxor och T-shirt för att man jobbar på en förskola. Får nog stolt konstatera att på vår förskola ser faktiskt ingen ut så. Och vi är nio avdelningar. Men så trivs nog de flesta av oss med våra jobb.

Nåja till min egentliga kick-i-livet!
Det är så skönt att vara på min plats i livet. Där sitter vi på detta Oriflamepartyt, ett gäng på en spridning mellan skulle tro 23 och strax under 50, Så olika fokus!!!
De unga tjejerna satt mest och skulle kolla ut festsmink och vi andra kollade mest dölja-skavanker-produkter. Men den största skillnaden var att iaf jag letade saker /produkter som kändes sköna och som JAG tyckte var fina och härliga. Detta medans de yngre brudarna letade smink som HAN skulle gilla, eller tänk om det kommer en kille då vill man ju.........eller doftar den något? För om man träffar på en snygging så måste den ju.......osv. Kände att för varje sån kommentar så blev mitt leende bredare och bredare. Inte ett sånt där självbelåtet, hånfullt leende utan ett mer mmmm-vad-härligt-leende. Det är så himla härligt att vara där jag är nu. Det jag gör, gör jag ofta för mig. Inte för att behaga andra. Skön plats i livet. Det är inte så viktigt vad andra tycker så att jag skulle ha en massa smink/kläder/attityd för att passa in. Den tiden är förbi. Klart att det är kul att se bra ut, det är inte det jag menar.Det är ju klart att jag också vill se fräsch ut. Men måttet för hur jag ska se ut ligger liksom hos mig och inte andras åsikter. Så avslappnat och skönt!
Sen har man ju andra saker som är jobbigare när man är mamma, fru, kollega än vad det är att vara 20 och fri. Men om jag får välja så väljer jag 40 före 20 alla dar i veckan.

söndag 16 maj 2010

På tal om listor!!

Här vänjs Kasper in i listlivet. Han gör en lista för vd han ska
göra ikväll och en lista för imorgon. Fast han är värre än jag,
han skriver tom upp att han ska äta. Hahaha! hans mamma borde skriva
upp att INTE ätA

Tankar

20 skoldagar kvar till ungarna har sommarlov! Härligt! Hoppas bara att finvädret kommer. Det är härligt men svårt med lov när man ett barn med Aspergers syndrom. det är ljuvligt för det är så fantastiskt mysigt att ha dom nära och slippa lämna bort dom till skolan.Men svårt för i Emils värld fungerar inte sommarlunket lika bra. Vi andra gillar att vakna och se vad dagen har att erbjuda. Kanske flumma runt halva dagen, äta och sen flumma vidare. Det fungerar ett par dagar för Emil sedan måste det bli struktur annars blir han stressad och på dåligt humör. Han mår bäst av att veta vad som ska komma som nästa steg.
Låter kanske inte så svårt. Men det är faktiskt inte helt lätt, Vi har ju en son till som älskar spontanitet och socialt utbyte. Han skulle kunna ha huset fullt med ungar hela dagarna. Då mår han bäst och Emil inte SÅ bra. Båda barnens behov måste ju tillfredställas! Så Emil får stå ut med Kaspers kompisar. Men när andra föräldraribland tycker att det är mysigt när ungarna har kompisar hemma, för man får lite tid för sig själv då, så måste antingen jag eller min man hitta på något med Emil eller åka iväg och hitta på något så att han mår bra och Kasper samtidigt kan känna att hans kompisar alltid är välkomna här hemma. Dte är liksom en grundsyn som jag alltid haft. Att vårt hus ska vara ett öppet hem dit alla är välkomna. Och att mina barn ska känna att hemma hos oss kan vi alltid vara. Ibland, i vissa perioder, fungerar det jättebra att ha kompisar här och ibland när Emil har haft en intensiv period så är det svårare.
Men kärleken tilll grabbsen gör att man fixar det! Ibland känns det bara så tungrott. Så mycket att ha koll på och så lite tid över till att göra inget. Går jag sen ut nångång, eller hem till nån vänner och kopplar av så blir jag så trött av avslappningen att jag i princip somnar i deras soffa. Hahahaha trevligt sällskap man är. Men som tur är så vet de flesta av mina vänner precis VARFÖR det är som det är!
Usch nu fick jag dåligt samvete för allt jag skrivit. Jag verkligen SUPERDUPERÄLSKAR mina barn och skulle inte byta mot all rikedom i världen för i det som ibland känns övermäktigt så finns det samtidigt så mycket lycka och glädje! Nu ska jag käka frukost med grabbsen och mannen. eftrer det väntar lek med Emil och sedan en tur på OBS för Kasper vill göra av mid sin veckopeng.
Puss och Kram ( Tänker inte redigera texten så ha överseende med skrivfel. Spontan text ska inte förhandsgranskas)