tisdag 18 maj 2010

Snart 40, så jäkla skönt!

En skön känsla fick jag häromdagen! Jag var på ett Oriflameparty, som jag för övrigt inte varit på på säkert 15 år! Som vanligt halvbra presentatör som pratade om produkterna som om dom hade ett liv och faktiskt var NÅGON på riktigt! Trodde bara att det var Tupperware-tanter som personligfierade sina burkar. Men ICKE. Så även denna kvinna. Som för övrigt sa att" jag använder ibland bara foundation eftersom jag jobbar på en förskola så sminkar inte jag mig". Okej...... Det gör ju då jag med(jobbar på förskola alltså) och jag tycker att det är trevligt att se fräsch ut inte bara för barnens och föräldrarnas skull utan för MIN skull. Tänker i min värld att det kanske är roligare att jobba om man är fräsch. Inte behöver man vara osminkad och klädd i pösiga munkbyxor och T-shirt för att man jobbar på en förskola. Får nog stolt konstatera att på vår förskola ser faktiskt ingen ut så. Och vi är nio avdelningar. Men så trivs nog de flesta av oss med våra jobb.

Nåja till min egentliga kick-i-livet!
Det är så skönt att vara på min plats i livet. Där sitter vi på detta Oriflamepartyt, ett gäng på en spridning mellan skulle tro 23 och strax under 50, Så olika fokus!!!
De unga tjejerna satt mest och skulle kolla ut festsmink och vi andra kollade mest dölja-skavanker-produkter. Men den största skillnaden var att iaf jag letade saker /produkter som kändes sköna och som JAG tyckte var fina och härliga. Detta medans de yngre brudarna letade smink som HAN skulle gilla, eller tänk om det kommer en kille då vill man ju.........eller doftar den något? För om man träffar på en snygging så måste den ju.......osv. Kände att för varje sån kommentar så blev mitt leende bredare och bredare. Inte ett sånt där självbelåtet, hånfullt leende utan ett mer mmmm-vad-härligt-leende. Det är så himla härligt att vara där jag är nu. Det jag gör, gör jag ofta för mig. Inte för att behaga andra. Skön plats i livet. Det är inte så viktigt vad andra tycker så att jag skulle ha en massa smink/kläder/attityd för att passa in. Den tiden är förbi. Klart att det är kul att se bra ut, det är inte det jag menar.Det är ju klart att jag också vill se fräsch ut. Men måttet för hur jag ska se ut ligger liksom hos mig och inte andras åsikter. Så avslappnat och skönt!
Sen har man ju andra saker som är jobbigare när man är mamma, fru, kollega än vad det är att vara 20 och fri. Men om jag får välja så väljer jag 40 före 20 alla dar i veckan.

3 kommentarer:

Anonym sa...

du är så himla fantastisk Petra!! en underbar mamma,kollega,"dagis fröken"!! jag är så imponerad av dig!!!! Kram Lotta

petra sa...

OCH sen så är du Snygg också!! Du har allt man kan önska!!!

Malin sa...

Jag känner mig inte hemma ngnstans just nu.. Jag känner mig som en 20 åring, nybliven mamma på 30 och fyller snart 40.. Jag är i ett mellanland och trivs inte med att bli äldre. Jag hoppas att den känslan försvinner SNART!!
Vad skönt att du har de positiva tankar du har! NJUT!