lördag 10 juli 2010

Tropikerna!

Denna värme är ju helt otrolig! Imorgon ska det bli lika varmt, nä faktiskt ÄNNU VARMARE. Faktiskt upp till 35 grader! ! Planen att åka på Degeberga marknad ändrades snabbt kan jag säga! Marknaden ligger liksom i en dal, ner i en gryta med ingen skugga överhuvudtaget. Tror faktiskt tom att det kan vara farligt för barnen. Sanslös värme 35 grader räcker nog inte i den grytan. Nä det får antingen bli stranden eller fängelsehålorna i Malmö Hus ( där måste vara svalt) . Tänka att alla säger till mig att jag inte får klaga. Men jag har faktiskt sparat mitt klag från i vintras. För då klagar inte jag nämligen. (ska läsas med en tonhöjning i slutet och med näsan pekande uppåt)
Ser iof ganska mysigt ut nu när där är massor av föräldrar med sina småkottar ute på lekplatsen. Klockan är tjugo i tio och ändå är dte massor av folk här utanför. Några har dragit ut möbler och sitter och käkar, några sitter och tar ett glas vin eller en kall öl medan barnen roar sig. Ser så där lite sydländskt ut. Liiite iaf. Bra att folk rättar sig efter vädret och håller sig inne mitt på dagen och ute på kvällen. Då måste vårt beslut att hoppa Degeberga imorgon vara rätt ju . Trots att det är en mångårig tradition som bryts.Marknaden med tillhörande picknick i Rebbetuaröd. Nåja det kommer fler år.
Puss och svettig kram

torsdag 8 juli 2010

Men herregud vad jag blev upprörd då!!!

Mona Sahlins uttalande gör mig så irriterad och matt!!!

"15 timmars dagis är otillräcklig avlastning. Det räcker inte."
Finns ett sånt utlåtande från en potetiell statsminister??
AVLASTNING för FÖRÄLDRARNA?? Det är så otroligt dumt sagt så det inte är klokt!
Vi jobbar efter en läroplan som antogs 1998. Anledning till att barnen erbjuds förskoleverksamhet är inte för att avlasta föräldrarna. Det är för att genom väl genomtänkt pedagogisk verksamhet kunna stimulera barnet i sin egen utveckling och hjälpa barnen till en god social kompentens. Jag säger inte att inte föräldrar själv kan ge sina barn massor av den varan, för det kan vi. Utan det är bara så att det blir annorlunda i en dynamisk grupp och med personal som är utbildade till att se och punkmarkera de behov som finns. Vi är ett stöd för familjen inte en AVLASTNING.
Att sen en uppdaterad politiker kallar det DAGIS är ju under all kritik. Dte är till att backa 12 år tillbaka i tiden, innan vi jobbade efter en läroplan.  Mona Sahlin skäms  på dig att underminera alla kommunalare och LO-medlemmar på detta viset. Det är VI som gör henne..... ARG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

onsdag 7 juli 2010

VA?

Ja det var Lenas förslag på ord . Då är ju frågan är det VA som i Veckans Affärer eller är det VA som i VärdesAnalys? Eller kanske rent av menar hon VA, beteckning för den elektriska enheten VoltAmpere. För all del så skulle ju blogginlägget också kunna handla om VA-teknik, vatten- och avloppsteknik. Ja jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om Vad menar du Lena ? Va? Vad är det du menar ? Hmmmm.....funderar.
Eller är det kanske så att du menar va som i vad?
Vad? Va? Ja så är det nog ;)
I själva verket så vet jag att just Lenas va, kom från maken som som inte förstod vad hon menade när hon frågade om ord till min blogg. Konstigt är att man säger va när man menar vad menar du. För de flesta av oss så betyder ordet va att man inte hört. Men egentligen är det Lenas man som har rätt för va är eg. en förkortning på vad. Och det var ju det han menade : Va (VAD menar du).
Ändå är det konstigt att man säger va när man inte förstår , fast jag inte förstår varför det är konstigt att säga va till vad för vad betyder va. Va? Jo jag hörde vad jag skrev men jag förstod inte...Eller? Nä nu är det bäst att jag slutar surra runt det ljudet. Eller VAD tycker ni , va?