lördag 5 februari 2011

Varm morgon!!

Uppe tidigt! Kunde inte somna om. Men vad gör det, när sötaste Emil ringer hem bara för att säga godmorgon. Han hade sovit gott och var så glad för att han hade sett Titti när han öppnade dörren ( hon jobbade inte igår). Han hade visst vaknat i natt och då såg han någon han inte kände igen så han gick och la sig igen :)
Han hade inte tid att prata så mycket för kompisen hade också vaknat nu!
Han var lite blyg för att gå ut i köket när kompisen var där. Han var ju lite annorlunda igår mot förra gången dom sågs. Så han visste nog inte riktigt vad han skulle förvänta sig. Men ut dit ville han iaf.
Så nu blev jag varm om hjärat!
Kan ärligt säga att jag är jädrigt varm i min pyjamas också. Sitter här i sängen med min älskade dator ( jo vi är överens nu), en stor mugg kaffe och öppna spisen framför mig är tänd. MYS!
Idag blir det STOF o STIL och IKEA. Kasper och jag ska mysa lite i restaurangen där har jag lovat. Han älskar IKEA (duktig pojke).
Ska shoppa tyg till gympapåsar. Nu har dom liksom simskolor och gympa snart alla dagar i veckan. Så nu ska det packas! En påse till varje aktivitet ska packas på söndagen så är det klart för veckan. Är trött på att vid frukosten få panik när jag kommer på att det är gympa/sim dags och jag inte vet vad som är tvättat och svär över varför i h****te jag inte packade igår kväll........... 
Nu ska det bli ordning och reda, packning på freda. Nä söndag men det rimmade bättre med fredag. (tack för idén Tanja)
IKEA turen består av shopping till jobbet. Så är ytterligare lite planeringstid avverkad ;0)
Nytta med nöje heter temat för dagen alltså. 
hade tänkt hjälpa maken att klippa lite träd också. INGET nöje , men nytta. Nöjet kommer när vi grillar efter klippningen....... 

fredag 4 februari 2011

Snuffeluffsarna

Ja våra pojkar alltså! Detta är ju helgen då vi bara har EN snuffeluffe hemma. 
Emil är på kortis. För andra gången. Han var så himla glad för att det äntligen var dags igen:) Han sprang ut i bilen och var så glad! Den andre pojken stod i dörren och väntade på honom. Emil tyckte jag skulle gå himla snabbt idag. Kändes ju superskönt att både han och den andre killen satte igång med sitt direkt.
Denna gången grät jag inte när jag satte mig i bilen och körde hemåt. Hade bara lite tomt i bröstet. 
Hemma satt Kasper i soffan och såg trött ut. Jag frågade vad det var, om han var trött.
Nä, sa han, jag saknar min storebror. Jag började sakna honom direkt när han gått. Jag vill ha honom hemma......
Det både smärtade och gladde mig. Det gjorde mig glad att trots allt han får "ta" från brorsan ändå inte väger så tungt när det gäller. Fina unge. Men det gjorde ont samtidigt. Emil var glad, men vi andra tre är inte lika nöjda med att vara utan honom. 
Kan inte låta bli att fundera över vad det ska vara bra för. Vi bara saknar honom ju.....
Men visst är det bra för honom. Han är glad ju......Eller var.......

Han har ringt hem nu och det går visst inte lika bra med kompisen idag. Han sa att det känns som ****har förändrats. Han var störig och slogs med sin filt :( 
Emil blev lite stressad. Men verkar ganska nöjd nu när Lets dance börjat!! 
Jag hörde att han var tveksam till om han skulle stanna, men när jag sa att dom skulle till Tekniska museet i morgon så blev han himla glad igen :)
Nåja det gäller att sysselsätta sig i helgen så tiden går fort. Lite Svågertorp imorgon och på söndag blir det till att baka till föräldramötet på måndag.... 
En sak är iaf klar! Det märks att han aldrig är borta härifrån annars. han är ju inte hemma hos kompisar och så som Kasper. Han är ju här och det blir så himla påtagligt när han inte är det.
En annan sak är också klar.
Jag älskar dom till månen och tillbaks......

torsdag 3 februari 2011

Ett hugg längs fotknölen

Just nu känns det som att jag lätt vill byta min fot mot vad som helst. 
Första sjukgymnasten sa hälsporre (vårdcentralens hmmmm), andra sjukgymnasten sa absolut INTE hälsporre. Det är ditt benutskott på lilltån som ömmar så du stödjer fel på foten och har slitit ut en muskel.....
Okej op igen då. Har opererat både halux och skräddartå på vä foten så nu var det dags för hö foten. Jo jag har väntat på det, men dragit ut på det länge.....tydligen för länge. Det är ju ingen kul op. Det gör så satans ont så himla länge..... Dessutom är det gaspedalfoten....Då kommer jag ju ingenstans på massor av veckor. Grrrrrr
Jaja samla dig Petra och ring. Sagt och gjort när sjukgymnastens remiss var beräknad att vara inne DÅ ringde jag för att stressa på lite.
TELEFONSVARARE!!!!!!!!
Dr Torsetn Adalberts mottagning är stängd tillvidare pga sjukdom. Vi återkommer när det är tidsbestämt. För avbokning längre fram i vår (!!!) tala in efter tonen.
Lång i synen ?? JAG???? Näääääää
Ja jag vet. Det har kanske hänt något riktigt hemskt. Men ego Petra kom fram och tyckte mest av allt synd om mig... Nu var jag ju redo och jag har så himla ont!!!! 
SKITFOT, SKITSJUKDOM, SKITTELEFONSVARARE och SKITFOT igen. Den bara värker utav satan....hela kvällarna....
Tycker så himla synd om mig
Så här såg det ut sist


onsdag 2 februari 2011

Leva Livet

Idag var det LevaLivet träff med smycketillverkning på schemat hos söta goa Anna ( allas vår svärdotter). Så detta halsbandet har JAG gjort. Fick lite assistans av Anna när stoppkulorna smet iväg och mitt raseriutbrott var nära.
Men jag är väldans stolt över det. Jag som faktiskt inte alls gillar småpyssel.…
God natt på er.

måndag 31 januari 2011

Bra plats!

Ja det är så det känns! Jag är på en bra plats i livet. Känner mig så harmonisk och lugn. 
Jag har en underbar man, två finingar ( speciellt nu när dom sover), en klok och genomhärlig bonusdotter. Jag har ett mysigt litet hus, med lite skit hörnen. Har hört att det är bättre än en rent helvete. Vi har en himla rörig men ack så lummig trädgård som snart , snart , snart ska invaderas av filtar, kojor, pool, hängmattor, studsmattor och en nöjd mamma med ett glas vi.... nä en kopp kaffe i handen. 
Jag har otroliga vänner. Ganska få men de jag har är "på riktigt". Ni vet såna där som är ens vänner klocka tre på natten också om det behövs. 
Jag har gallrat i massor under många år och nu har jag de bästa kvar. Ni vet vem ni är *KÄRLEK* Det tar tid att veta vem som är de viktigaste. Men det är väl spenderad tid när man kommit fram till vem dom är. 
Jag har ett stimulerande jobb, med både härliga kolleger, ljuvliga barn och fantastiska föräldrar. Vad mer kan man önska? 
Tid? Jo det skulle vara skönt att sitta framför TV:n ibland eller att slippa sitta i en massa samtal eller skicka mejl på lunchen och ist få prata och skratta med kolleger. 
Pengar? Jo, det känns ju tryggt när dom finns, men allt det ovannämda är viktigare
Man kan inte få allt........men jag har det viktigaste!
Nu är det ju så att jag har införskaffat mig en jädrans skön madrass också och den ska intas NU.
God Natt!!
( En hälsning till Jocke: Var rädd om lysröret. Det måste kanske pluggas in för att lysa PUSS)

söndag 30 januari 2011

Fångarna på fortet

Så roligt vi hade igår! Barnen hade superkul och det hade vi vuxna också! Vi var två jättar som följde varsitt lag ( ist för två dvärgar) ;0) Barnen var så fokuserade på cellerna och dom hade humöret på topp hela tiden. Riktigt kul !!
Har fått frågor om cellerna. Här kommer bilder.
I detta rummet skulle dom hitta ledtråd i "andra akten"
Ta sig från ena sidan till andra utan att riva banden

Det var mörkt här inne så dom fick en ficklampa och fick krypa in och leta på alla djuren
 efter en namnlapp med just sitt eget namn. = 1 nyckel

Här skulle det spikas ner en lång spik =1 nyckel

Här gällde det att fiska upp en nyckel bland all metall, magnet på spöet såklart= 1 nyckel

Här satt fader Bebé med sina gåtor
Rätt svar i första delen= 1 nyckel
Rätt svar i andra delen= 1 ledtråd

Här skulle man gegga runt i de olika skålarna för att hitta en nyckel =1 nyckel
Denna spannen skulle fyllas med vatten.......

så att denna kapseln rann ur......
Vatten hämtades ur badkaret. =1 ledtråd


Kan säga att barnen blev ganska blöta i vattenleken... Dom var alla åtta på en gång!! Hahaha!
Man skulle först förtjäna 5 nycklar på sitt nyckelkort. När det var gjort fick man gå till kistan och kvittera ut en biljett till tårtan. Den såg ni bild på igår. 
Efter tårtfikat var det så dags för att hitta ledtrådar till lösenordet (två bokstäver i varje cell) Där fick alla åtta jobba ihop.
Bokstäverna sattes ihop och bildade ordet för vad dom skulle få härnäst. 
En skatt skulle dom få. Dom fick para ihop sig två och två och så band jag ihop deras ben så fick dom hjälpas åt att leta efter varsin kista med godis i .
KALAS SLUT!!!
Tre trötta vuxna pustade ut trötta med nöjda med varsin latte. :)
Nu dags att ta tag i dukning för familjekalaset.