fredag 18 juni 2010

Redo för Vickans bröllop

Dags för rockad!

Japp i helgen kopplar vi ett nytt grepp! Vi har nu efter ett par år bestämt oss för att barnen ska bo på varsin våning. Tanken från början var ju att dom liksom skulle kunna ha undervåningen som sin. Så att när dom blev äldre och skulle ha kompisar hemma och så, med allt vad det innebär med 48:or i hela hallen och kläder i massor, skulle kunna använda den ingången som finns därnere.
Men ack så enkelt och förutsägbart skulle inte livet te sig.
Kasper är en supersocial kille som älskar att ha kompisar hemma. Helst flera stycken. Det vill vi också att han ska få ha. Våra dörrar ska alltid stå öppna för vänner. Det är liksom hos oss man ska kunna hänga......
Så har vi alltid tyckt.
Vad gör man då när det visar sig att verkligheten inte fungerar riktigt så?
Emils funktionshinder gör att han inte fixar sociala relationer i den utsträckningen som Kasper vill ha det! Emil börjar visserligen att vilja ha EN kompis hemma ibland men annars är det inget som betyder ngt för honom. Han tycker att det är superjobbigt ( för det mesta) när brorsan har kompisar hemma för dom är ju ganska livliga, grabbar i 6-7 årsåldern. Vi har hela tiden haft regeln att Kasper och hans kompisar inte får vara på Emils rum för att han ska kunna vara där inne i lugn och ro om han vill och ingen stör den ordningen han vill ha. Fast det har ju inte hjälpt så mycket, För han kan ju inte blocka ut dom, han lyssnar och lägger sig i och vill ta över och styra upp dom , så är irritationen ett faktum.
Jag är så orolig för att det ska bli fel. Vi måste ju hjälpa Emil att hitta lugnet och sin plats för avkoppling för att han ska må bra. Samtidigt är ju givetvis Kaspers behov precis lika viktiga. Han MÅSTE alltid få känna att man kan vara hemma hos oss. Att han inte behöver vara orolig för hur det ska bli om han tar hem kompisar, eller att han ska känna att det är bättre vi är någon annanstans så det inte blir pinsamt medbrorsans utbrott, osv.
Dom har båda samma rätt! Med eller utan funktionshinder.
Så som sagt, nu kopplar i ett nytt grepp. Emil flyttar upp i vårt sovrum och vi flyttar ner. När vi ändå flyttar ner så tar vi hobbyrummet med oss ner för det rummet är så stort. Det i sin tur gör att Matilda kan få ett eget rum här uppe.
Som vi har tänkt på detta . Ur alla vinklar. Nu har Emil nerräning, för det krävs ju lite förberedelse av honom innan vi gör en sån här sak. Men NU är det bara en dag kvar. Lördag är bestämt som den stora rockad-dagen. Emil verkar ha förstått vinsten i denna flytten också!
Det blir bra för nu kan man säga åt Kappe och hans pep att hålla sig på nedervåningen.
Emil får sällskap här uppe för vi har TV-rummet och köket här där man ju är och rör sig jämt. Kappe får sällskap därnere eftersom vi har våra datorer och andra fixargrejer i vårt rum. Så där rör man sig också jämt! Skönt att ingen kommer att bli ensam på nån våning liksom. Måste bara fixa någon form av dörr till Emils rum. Där är bara en karm just nu! Ingen hit alltså!
Håll nu tummarna för att detta blir bra!! Matildas eget rum ska stå klart när hon kommer hit på sin fyra veckors sommarsemester! Ska bli så kul att få ge henne det!

Men nu: golvtork och frukost , sen jobb. Ikväll kommer LL-gänget och vi ska ha "inför-bröllopet-träff" Kan inte berätta mer eftersom ingen annan än jag och Tina vet vad som ska hända!
Bloggar om det ikväll. Sen kan jag tänka mig att det blir tyst på bloggen i helgen. Mycket att stå i som ni förstår!
Kram och trevlig helg

tisdag 15 juni 2010

Så var det det här med civilkurage!

Så hamnade jag då i en rörig röra igen! Allt för att jag vill hjälpa en människa till bättre livskvalité. Jag och fler med mig har engagerat oss väldigt i ett fall som nu visar sig ha blivit stort och jobbigt. Just nu känns det jobbigt, förvirrande och ganska obehagligt faktiskt! Men jag vet ju att om resultatet bara blir det förväntade så var det värt allt!!! Hoppas att det inte som följd drabbar min familj. För det där med anonymitet är ganska diffust.

Så vad skulle jag ha gjort istället ? Stuckit huvudet i sanden, vänt bort blicken, låtsas som om inget hänt? Mmmm kanske enklare, i alla fall om man inte har något samvete som gnager och får en att ligga vaken om nätterna.

Vad tycker ni? Ska man blanda sig i allt man ser eller ska man vända sig bort och skaka det av sig, för att slippa obehagligheter själv?
söndag 13 juni 2010

Saknar er

Men hoppsan hejsan vad kul att se att så många läser bloggen....men det hade ju varit så kul med lite kommentarer  eller nån hälsning så jag får se vem alla är som hälsar på hos mig  och min blogg. Om man inte har något av de konton som blogger vill att ni kryssar i så klicka i anonym och bara skriv ert namn i kommenatren ist. Gör det enkelt för er och kul för mig vettja´
Puss och kram på er alla !
Nu är det verkligen dags att sova. Börjar ju snart jobba........

Tanten protesterar, tanten ha fått nog!

Ja nu får det vara slut på gnället! Usch vilket väder och usch när skaaaa det bli sommar och herregud vad det är kallt och stackars alla barn som har lov! NOCK!!! Jag tänker vägra att säga den meningen nåt mer nu!
Det är skitväder och det är kallt men nu struntar vi i det och njuter av det vi har istället. Istället för att lägga pengar på picknickkorgar och Tosselilla så köper vi lite nya spel och bakar lite mysfika och njuter av varandra! Det är så svårt att tänka så och tänka om, men vad blir det för sommar om man har fokus på det dåliga? Nä vänner, vi protesterar! Inget gnäll så ska nog vädergudarna få se att oss slår dom inte ner så lätt!

Igår trotsade vi höstvädret och hade den trädgårdsfixardag som vi bestämt med Petra Soch Vincent som kom hit och var till STOR hjälp. Jag körde till Carnexoch köpte supergoda grillspett för grillas skulle det!
Och vad hände? Jo vädergudarna insåg att shit dom biter inget på så vi ger väl dom sol dådå, fast dom ska ha ett par droppar regn varje timme. Lite närmare en seger!!! Vi tom satte upp poolen. Ni vet, barn badar i alla lägen!

Stort tack till min familj och till Petra och Vincent för en supertrevlig dag som vi avslutade inomhus med ett roligt och knasigt parti av Drakologispelet!!

Lite bilder från gårdagen som jag lånat av Petra S . Ja inte gårdagen då utan bilderna!

Vincent kämpar med gräsklippningen

Jag lååångt in i häcken för grovrensningGoda goda grillspett
Sallad till stor del från egna trädgårdslandet


Frasse håller koll högst upp på stegen

Lite gott vin till maten var vi värda. Eller tja så gott var det faktiskt inte