tisdag 15 juni 2010

Så var det det här med civilkurage!

Så hamnade jag då i en rörig röra igen! Allt för att jag vill hjälpa en människa till bättre livskvalité. Jag och fler med mig har engagerat oss väldigt i ett fall som nu visar sig ha blivit stort och jobbigt. Just nu känns det jobbigt, förvirrande och ganska obehagligt faktiskt! Men jag vet ju att om resultatet bara blir det förväntade så var det värt allt!!! Hoppas att det inte som följd drabbar min familj. För det där med anonymitet är ganska diffust.

Så vad skulle jag ha gjort istället ? Stuckit huvudet i sanden, vänt bort blicken, låtsas som om inget hänt? Mmmm kanske enklare, i alla fall om man inte har något samvete som gnager och får en att ligga vaken om nätterna.

Vad tycker ni? Ska man blanda sig i allt man ser eller ska man vända sig bort och skaka det av sig, för att slippa obehagligheter själv?
3 kommentarer:

Anonym sa...

Oj vilken svår fråga.. är folk i fara som barn eller personen i sig i fara klart man ska ingripa tycker jag, ingen snack om saken men det kan ju oxså vara svårt, men man kanske inte ska göra det själva bara utan vara två- flera om saken lite lättre för dig iallafall men kanske jobbigt i helhet.. Bättre o ingripa än att lite ingripa för detta med om det skulle bli värre och man inget gjort åt saken den känslan är jobbig..
ingen lätt fråga man ska bara vara säker på sin sak då har man gjort rätt.
kram sara

Malin sa...

Hejhej

Jag läser och kollar men ska kommentera mera!
Jag vet inte riktigt hur mkt man ska lägga sig i.. men om ngn inte mår bra och tar skada SKA man väl agera som medmänniska???

Men vad va de där för präst?? Jag hade bytt ögonaböj!

Anonym sa...

Tuff fråga men klart att man ska lägga sig i om man märker att någon far illa djur som människor. Men sedan är det ju alltid klart att man kan vara efterklok och tänka att detta skulle jag inte blandat mig i. Jag agerar nog och tänker sedan.

Kram Lena