lördag 15 maj 2010

Skön dag trots skitväder!

Killarna valde att dra till Ikea idag. Dom har ju fått ett superkul lekrum där ute på "nya" Ikea. Vi käkade frukost där. Ni vet 10:- frukosten. Jodå bara det att när vi kom till kassan kostade kalaset 130 spänn. För 10 kronor fick man två pyttesmåbullar smör ost och skinka. Allt annat kostade extra. En skiva melon 5:-, köttbullar och prinskorvar 2 kronor styck(!), ägg 4 kr. Ja så fortsatte det! blev så himla irriterad. Vaddå billig frukost. Allt utöver det som ingick var ju så dyrt! Ingen mer frukost där inte! Nåja inte hänga läpp för det! Dte blev ju en mysig stund iaf.
Tror att jag slagit någon form av rekord, jag gick ut genom kassorna och hade bara handlat för 90 kronor......

På kvällen kom det så lite middagsgäster. Jocke hade köpt ett supergott vin som jag varmt rekommenderar "Chianti Classico" Precis min smak.
Själv stod jag för maten. Festsoppa med räkor som förrätt och en god kyckklinggryta med curry, vitlök. mango chutny, cocosmjölk mm . Till det serverades det ris och en massa små tillbehör som nötter, bananer och annat smarrigt. Efter den tunga maten så blev det kaffe med vaniljglass och färska bär. MUMS!
Himla trevlig kväll blev det och Kasper hittade sin nya favoriträtt; räksoppan! Jösses vad han åt!
Imorgon blir det Oriflameparty. Det måste ha varit hundra år sedan jag var på ett sådant! Kan väl vara ett skönt söndagsbreak.

Mysfrukost på Ikea

fredag 14 maj 2010

Uppgradering i mitt älskade listliv!

Det startade en liten "list-diskussion" på MALINS BLOGG.

Kolla in länken om ni undrar vad jag menar....
Tack Malins bloggvän! Så himla kul att få en anledning att köpa små gulliga anteckningsblock!!
Och tänk att få göra nya listor. UNDERBART

Kort dag!

Idag blev det en ovanligt kort dag. Gick hem tidigare eftersom vi inte hade så många barn. Kasper har varit med en runda idag och hälsat på sina gamla "dagiskompisar". Snabbt hem om och sedan iväg till Truls. mannen och Emil har varit och storhandlat så nu är det slapp som gäller sen en snabbrunda på OBS innan Kaspers simskola.
Vi hörs P&K hoppas att ni får en skön helg   

torsdag 13 maj 2010

Underbara ungar!

En intensiv och stundvis stressande dag kompenserades av helt underbara ungar från åk 2-4 på SSKS. Alltså dessa barn! Så otroligt trevliga och omtänksamma. En supermysig stämning hela dagen. Resorna med bussen gjordes mysiga genom att barnen redovisade sina arbeten om Skåne. Dom redovisade om allt från Turning Torso till konståkningsklubbar i Skåne. TACK för en underbar dag som återigen befäste att valet att låta våra barn gå på SSKS känns så rätt.
Försökte få med ett ljudklipp men det gick inte :( Nån som vet hur ?

onsdag 12 maj 2010

Frukost på sängen ( soffan ) utan anledning är så ljuvligt. Pussar
i massor till min älskling!

tisdag 11 maj 2010

Skåne runt!

Ja det är det som gäller imorgon! Emils klass ska förlägga en del av undervisningen på resande fot imorgon. Jag ska få följa med. Ska bli himla kul. Vad jag vet hittills så ska vi till Tourning Torso, Glimminge hus och Ale stenar. På de olika platserna ska de lite äldre barnen,
 3-4:orna, redovisa sitt arbete för 2:orna. Låter inte det som en lysande undervisningsmetod? Leta kunskap, ta emot kunskap, delge andra sin kunskap, hjälpas åt med inlärning, uppleva det som står i böckerna och givetvis själv framträdandet. Det är ju trots allt en kulturskola med drama, dans och skapande i fokus.

I matsäcken sa Emil att det skulle finnas Tacos.  Vojjnevojjne sa denna mamman. Men började sen tänka vidare! Det är ju för sjutton en lysande utflyktsmat. Tortillabröd i en påse, hackade grönsaker i en burk, en klicka sås och en klick cremefraiche i varsin liten burk och färsen i en mattermos (tack Bengt)= världens smidigaste och godaste picknick-mat!

Vi bakade kanelbullar också idag. Så det åkte ner ett gäng av det med!

Ska bli så mysigt!

Kasper är också så himla glad, för han ska få åka tåg hem från skolan med pappa!
Vi har ju avanmält oss från skolskjutsen och jag måste ha bilen när vi kommer hem imorgon eftermiddag.
M.A.O det blir en härlig dag för båda kidsen.

På kvällen är det så dags att träffa LL. Alltid lika kul. Vet aldrig vad som händer. Ska vara uppsnofsade och ha 300:-i börsen, vara lite hungriga och redo att bli hämtade klockan 18.00. Hmmm undrar vad som är på gång.

Är det kallt så får man protestera! Vi grillar korv och kräver
riktig go vår!

Godingen gör matteprov (diagnos). Jag får ju såklart inte hjälpa
honom..... men oj vad det är svårt att låta bli! Men so far so good.
Det är ju meningen att fröken ska se vad han kan och vad som behöver
tränas mer på. Så nu är jag en duktig mamma och ser till att
sysselsätta mig med annat ;)

måndag 10 maj 2010

SKOR?!?!?!?!?!?!?!






Jag blir galen! Behöver ett par nya skor. Det enda som finns är tygskor eller gladiatorskor. Om man då fortfarande har lite 80-tals-allergi och alldeles för breda och tjocka fötter vad har man då?



Jag menar gråa tygskor med pastellblommor? NEJ TACK!!



Massor av remmar som gör att det ser ut som om man har stoppat kassler i skorna? NEJ TACK!



Buuhuuu jag hittar inga skor! Borde kanske ta tjuren vid hornen och köpa tubsockar och köra ner fötterna i ett par pärlemoglänsande pumps. Taaaaadaaaaa och 80-talet har gjort full come-back.......

söndag 9 maj 2010

Jösses

Jag är gammal. Jag har mammas händer!! Så såg dom ut när jag var
liten med, fast då hade jag legat i blöt i nån timme!!

Det blev en mysig eftermiddag/kväll iaf




Rastlös som tusan var jag och ganska så uttråkad.
Men det slutade bra! Vi tog en tur till lekplatsen och for sedan hem och bakade till kvällsfikat!Underbara ungar som hjälpte med allt, tom att röja efter baket!

Vi kom iaf iväg till lekplatsen på Svenshög

Grått, trist men iaf utvilad



Sovit hela natten....nästan.... Bara varit uppe två gånger. Det måste vara rekord för mig. Så mycket har jag inte sovit på evigheter. Skönt att vakna hyfsat pigg för en gångs skull. Tänk sen om man vaknat av att solen sticker i ögonen, DET hade varit ljuvligt. Tänkte ge oss ut på nån tripp idag och se om Kappe är fit for fight för skolan i morgon. Kan bara inte komma på något kul. Men dom leker som tosingar i sina rum nu så jag tror det blir en tur till affären för mig och sen hem för lite kanelbullsbak.......


Sen lite mer jobb i trädgården. Det är faktiskt gott för kroppen att jobba ute.

Två dagar på jobb med guldklimparna sen en heldag med Emil och hans klass på deras Skåneresa!!!!

Ledig på torsdag och jobb på fredag. Blir liksom en soft-vecka.