tisdag 11 maj 2010

Skåne runt!

Ja det är det som gäller imorgon! Emils klass ska förlägga en del av undervisningen på resande fot imorgon. Jag ska få följa med. Ska bli himla kul. Vad jag vet hittills så ska vi till Tourning Torso, Glimminge hus och Ale stenar. På de olika platserna ska de lite äldre barnen,
 3-4:orna, redovisa sitt arbete för 2:orna. Låter inte det som en lysande undervisningsmetod? Leta kunskap, ta emot kunskap, delge andra sin kunskap, hjälpas åt med inlärning, uppleva det som står i böckerna och givetvis själv framträdandet. Det är ju trots allt en kulturskola med drama, dans och skapande i fokus.

I matsäcken sa Emil att det skulle finnas Tacos.  Vojjnevojjne sa denna mamman. Men började sen tänka vidare! Det är ju för sjutton en lysande utflyktsmat. Tortillabröd i en påse, hackade grönsaker i en burk, en klicka sås och en klick cremefraiche i varsin liten burk och färsen i en mattermos (tack Bengt)= världens smidigaste och godaste picknick-mat!

Vi bakade kanelbullar också idag. Så det åkte ner ett gäng av det med!

Ska bli så mysigt!

Kasper är också så himla glad, för han ska få åka tåg hem från skolan med pappa!
Vi har ju avanmält oss från skolskjutsen och jag måste ha bilen när vi kommer hem imorgon eftermiddag.
M.A.O det blir en härlig dag för båda kidsen.

På kvällen är det så dags att träffa LL. Alltid lika kul. Vet aldrig vad som händer. Ska vara uppsnofsade och ha 300:-i börsen, vara lite hungriga och redo att bli hämtade klockan 18.00. Hmmm undrar vad som är på gång.

Inga kommentarer: