lördag 26 juni 2010

Fantasier

De där 215 miljonerna fick ju onekligen mig att fantisera. Faktumär att vi inte slutat än. Tror inte att vi har en enda fantasikrona kvar av dom 215 miljonerna. Det finns ju så mycket man skulle vilja göra om man har obegränsat med pengar., för det måste ju nästan räknas som obegränsat. Räntorna, enbart, måste ju täcka massor.
Hmmmm då har dom ju inte tagit slut, fantasimiljonerna !!!!
Jippi! Då är det bara att fantisera vidare. Det finns en sak som jag och Jocke skulle vilja göra. Fast då krävs mer än pengar då krävs nämligen en STOR skopa mod också.
Vi skulle vilja plocka ut barnen ur skolan och ha hemskola. Så skulle vi ta och resa runt i världen och lära dom och oss allt man måste kunna genom upplevelser och erfarenheter. Då menar jag liksom inte flacka runt ,utan stanna på olika ställen i världen och bo där ett långt tag för att lära, njuta och faktiskt kämpa. Tänk att kunna ge sina barn den erfarenheten!!! Det är något som INGEN skola kan åstadkomma. Naturligtvis hade vi ju fått komma "hem" med jämna mellanrum och tenta av kunskapen. Ingen av oss vet ju hur dom skulle välja att leva sina liv som vuxna så skolbetyg och poäng är ju ett måste. Med godkända betyg och världsövergripande kunskap hade dom kommit långt i livet!
Problemet är att, tja vi har inte dom pengarna som krävs (för vi vill inte jobba undertiden) och iaf jag har inte modet heller!
Jag trivs ju ganska bra med mitt villa, bil, två barn och man-liv. Men lite mer spänning i livet hade ju inte skadat! Det skulle varit så häftigt att få den upplevelsen. Får kanske börja med att resa utomlands lite oftare och när killarna blivit lite äldre börja resa till lite mer udda ställen. Så att dom får lite "resblod" i kroppen.  Själv har jag inte varit utomlands särskilt mycket alls. Sånt fanns det inte pengar till när jag var liten. Så jag har inte den där "nu-måste-vi-utomlands-drivet" i mig. Bara i mina FANTASIER.
Tack för Blogg-ordet Patricia

fredag 25 juni 2010

Så var dansen avklarad och vinet uppslaget! MYS

onsdag 23 juni 2010

Sopskyffel!!

Japp det var det första ordet jag fick att blogga om!
( Se inlägget )

Då tänker jag att så mycket det finns som jag lagt på en sopskyffel och bara skyffla bort!

Skräp, smuts och skit kommer ju i olika former onekligen.
Det gäller att först av allt göra sig av med allt onödigt som bara är energidränerande. 

Jag har faktiskt blivit ganska duktig på det med åren! Men det är svårt att komma på vad/vem som ska bort för man är ofta så insyltad i saker och personer så det tar ett tag att komma på att det bara är en himla massa "ge" och obefintligt med "få". Det är inget vidare. Det tar en massa energi ifrån en som man kan ha till annat viktigt.
När jag gick i väggen så fick jag träffa en underbar psykolog som sa till mig att det FAKTISKT är okej att bara ha kvar de vänner som tillför mig något och som ger mig en massa må-bra-poäng! Det rådet har jag följt och det är så himla skönt.

Sen ska man inte förväxla det med vänner som i perioder mår dåligt och bara måste få be och få ett tag utan att ha energi kvar att ge. Så är det för alla. Bara man vet att när jag sen behöver en klippa att luta mig emot så finns vännen där. 


Så energidränage på sopskyffeln tack!!!

Men ren smuts på sopskyffeln blir det allt mer sällan. För städa är inget jag är så bra på. Jag gillar min familj och min fritid för mycket för att slösa bort den korta tid man har tillsammans med att städa.

Två motton som är bra:
Den gamla goda " Lite skit i hörnen är bättre än ett rent helvete" och "Att städa när man har barn är som att skotta när det snöar" 

söndag 20 juni 2010

Intressant?

Ville skriva om något intressant , men kommer inte på något!
Kan det månne ha något att göra med att jag men varit inom husets fyra väggar mest hela helgen. Ingen större input! Bara möbler som flyttats runt. Än är vi inte färdiga, men datorn står på sin plats iaf!! Viktigaste först. Alltså barnens rum klara och sen datorn. Allt annan kommer liksom efter det.
Bad mannen min om ett ord som jag kunde blogga om. Jag sa "ge mig ett ord, vilket som helst så ska jag blogga något om det!" Tror ni att han kunde ställa upp på det? NIX! Jag vet inte..........
Tråkmåns.
Så nu vet jag inte vad jag ska skriva, fast jag vill att det ska något ändå.
Hihihihihi nu har jag ju bloggat om "jag vet inte" iaf. Okej då får det räcka!
Men kan vi inte göra ett test. 
Ni ger mig ett ord och så ska jag blogga om det. Jag tar ett ord per dag om det nu är så att jag får något alls av er alltså.
God natt, dags att sova! Ska öppna imorgon!

Prinsessorna