fredag 28 januari 2011

Skattkista

Imorgon är det så dags för nästa kalas. älskar att ha hemma-kalas med tema och grejer. Kasper brukar välja "köpekalas" och tro mig jag har försökt övertala honom att ha kalas hemma. Så i år då när jag för mindre än en vecka sedan hade 40 årskalas (med allt vad det innebar) då bestämmer han sig för att ha hemma kalas. Fångarna på fortet ska det vara.
5 olika celler och 3 ledtrådsuppdrag. Blev till att gnugga knölarna och köra igång....
Kan säga att just i år hade JAG kunnat tänka mig köpekalas. 
Fast nu är förberedelserna snart färdiga och det blev riktigt häftigt! Berättar mer i morgon om alla celler.  Har fått anlita morfar som Fader Bebé! Mormor kommer också och hjälper till så får vi vara ledsagande jättar ist för dvärgar. (Joakim ska gå på bio med Emil under tiden, för Emil ville absolut inte vara hemma)
En kollega är en riktig hejare på att göra tårtor och bad om nya utmaningar. Så jag passade på att betälla en skattkist-tårta av henne. Den blev så himla fin och STOR! Lär räcka till släktkalaset på söndag också. Om det nu är okej att sätta fram en tårta som redan är taget av....Hmmm *funderar*
Tusen tack Linda för att du gjorde en så fin tårta. 
Vill ni se mer av hennes tårtor så kolla in här Lindas fb-galleri
Hon kommer snart med en ny hemsida, men tills dess så får ni nöja er med detta... 
Det går att beställa. Bara önska via hennes fbmejl så svara hon säkert ;0)
Hon gjorde en tårta till en av mina andra kollegers tjej också. Hon ska också ha kalas. Gissa om hon gillar att sjunga.

Ha en underbar helg alla därute.
Kram

torsdag 27 januari 2011

Sicken kommentar

Det är tur att jag älskar henne av hela mitt hjärta, den underbara, häliga och äckligt ärliga Anneli!
Idag står vi på jobb och pratar och jag känner mig ganska fin i min -15,6-kilos-kropp. 
Och eftersom hon inte säger något så säger jag: Är jag inte fin idag? Denna tröjan har ju inte passat på ett tag. 
-Jo säger hon det är du verkligen. Du är så smal och fin så. Eller smalare........
Hur mycket har du kvar att gå ner nu?
6 kilo ungefär, säger jag stolt!!
Då säger den lilla älskvärda apan:
Jaha ja så du har inte tänkt att bli så smal som du var innan då?? (!!!!!!!!) Nä det behöver du ju inte bli!!!

Snacka om brutal ärlighet inlindat i någon form av bejakande av mig eller nåt....????

Hon är så otroligt vimsigt ärlig och omtänksamt uppriktig. När hon läser detta så hittar hon på en bra ursäkt till imorgon. Jag lovar ;0)

Puss på er alla och i synnerhet på dig Anneli. 

onsdag 26 januari 2011

Klarar knappt av att komma in och tacka från min födelsedagspresent från mannen!
Den söte goe mannen har köpt en ny dator till mig i 40-års present! Det var ju så himla himla himla underbart gjort. Nu är det så att maken min är en såndär MAC-galning.
Så då bestämmer han att hans fru nu också ska bli det. Jepp jo det kan jag väl tänka mig att bli. Alla säger ju att när man väl köpt en MAC så blir det aldrig mer PC. 
OKEJ!!!! Fast just nu vill jag ha min PC :( 
Jag vill inte vara bortskämd och otacksam men jag fattar mig INTE på den här saken. Inga inställningar fungerar och jag kan bara ha EN startsida. Det värsta av allt! Jag skulle synkronisera min iphone, för jag tänkte att det var bra att göra. Det är ju ändå MAC-kompisar det där! Så nu skulle kalendrarna synkas (funkar sådär med PC och iphone). 
Vad gör den????? Tar BORT alla min köpta program och jag fattar inget. Mannen sover och jag håller på att bli galen. Då går jag in här och ska tacka alla för alla fina gratulationer. Då fungerar knappt det heller, för den vill inte att jag ska ha stor fin bokstav i början av mina inlägg. Ja jag vet att det var ett litet problem. Men ni vet....många bäckar små som slås ihop skapar snart översvämning. Och nu jädrar svämmar det över. 

Nu är jag dock inne och NU ska jag passa på:

Tusen, tusen tack för alla gratulationer från både kända och okända (välkomna). Det värmer så skönt i hjärtat med sån värme. 
Vill också skicka en stor kram till alla som var här igår och firade mig. Ni är otroligt gulliga. Stort tack till er som inte kunde komma men som skickade presenter (!) Det är inte ofta man får paket på posten numera. Det var himla kul. 
En extra varm kram skickar jag till mamma o svärmor som kom tidigt och stannade hela dagen och servade så att jag kunde umgås med alla och slippa springa rundor och inte hinna prata med alla underbaringar som var här. Tusen tack till er! 
Mannen min gjorde också en insats som är guld värd. Han har förberett, planerat, servat och sett till så att min dag blev MIN dag! Jag älskar dig! Pussar i massor!

Hihihihihi det låter som ett tack-tal från guldbaggen. Men jag känner mig faktiskt så otroligt glad för att jag fick allt detta av alla er ! Jag brukar inte fira mina födelsedagar. Men denna gången är jag glad att jag valde att kalasa!

Nu ska jag sova och drömma om att varken smörgåstårta, pannacotta, vin , likör och öl i två dar syns på vågen.


Puss o kram på er alla!!

måndag 24 januari 2011

Zzzzz

Japp nu ska 39 åringen sova bara för att vakna och vara 40!!!
Undrar om man känner nån skillnad. Om jag lyssnar på alla som med så konstigt tonfall säger: hur käääänns det nuuuu att bli föööörrtio, så verkar det som om det ska bara en enorm skillnad :)
Tror det smyger sig på, 40 års känslan. Tillfredställelsen med att vara på en bra plats i livet. Och ändå bara vara 40!
God natt, längtar till imorgon
KRAM
Petra Azizov

Kläder bort

Jippi nu finns det kläder i garderoben som inte under några som helst omständigheter går att använda. DOM ÄR FÖR STORA!
( jodå det mesta skickas iväg, men en del måste kastas)

Pinne i brasan

Så passar vi på att förena nytta med nöje. Hemma med den pricka korven och den väldigt pigga " lösmagen"
( som är kry nu).
Mys, plock och tvätt på agendan. Ja också läkarbesök med prickiga korven och EVK ang densamme.
Men först lite mys vid brasan.
( där tvätten sen ska torka)
Hej för nu!! Krama nån idag som du inte brukar krama

söndag 23 januari 2011

Prickig korv?!

Eller i alla fall prickig unge! Kasper var dålig i magen under eftermiddagen igår och delar av förmiddagen så han missade ett barnkalas :(
Men det är Emil som står för rubriken i detta inlägget! I fredags morse vaknade han svullen över ögon och näsrot och fullkomligt småknottrig över hela ansiktet och knallröd. Han stannade givetvis hemma då för att vi skulle kunna ha honom under uppsikt!
Han är pigg som en lärka men fortfarande lika prickig och röd i ansiktet. Så imorgon blir det min tur att stanna hemma och se till att få honom till doktorn. Hmmmm undrar vad det kan va. Kyla?...Njae borde inte komma nu när det börjar plussa till sig. Torr ? Njae....borde kommit mer succesivt. Allergi?   Mmmm men mot vad?
Nåja spekulationer, spekulationer. Vi får väl låta expertisen ta och tala om vad det är.
Och NEJ jag ska inte gå ner på vårdcentralen. När jag  kommer hem därifrån så är jag lika osäker som jag var när jag gick dit. För jag litar INTE på deras diagnoser :(
Nixpix barnläkargruppen i Lund blir det såklart! (Om dom har tid)
så veckan som följer: VAB måndag, semester tisdag, ledig onsdag, jobb torsdag, fredag (hoppas jag )
Sov gott. Nu ska jag gå min runda...........Ja min bloggrunda alltså!

Dags för potta???

En fikatur med mannen slutade med ett klipp hos frissan! Man får väl försöka vara grann tills på tisdag. Nu blev jag ju inte så grann kan jag tycka. Hon är lite väl cool min frisör. Dags att byta ut henne......
Nåja in i duschen och ta bort det sanslöst äckliga vaxet hon använde och slänga i lite färg så ska jag nog kunna lev med det!
Dags att dra igång en runda här hemma inför firandet på tisdag. Imorgon är det möten, möten och åter möten som gäller! Så då blir det ingen tid över för förberedelse.
Tjingeling sålänge, nu ska barn, man och djur utfodras .