lördag 12 februari 2011

Proffset har talat

Sitter med Kasper och kollar på melodifestivalen.
Jag säger bara Christer Björkman släng dig i väggen...................
Här hemma sitter nämligen nästa kommentarsproffs.
Lite axplock av Kaspers kommentarer till bidragen:
När Brolle kommer in på scenen: - Wow vilken ljussättning!!!!
En bit in i Babsans bidrag: - Mamma det hjälper inte att se bra ut, man måste ha rätt röst också!!
Sannas låt var dock den första som fick herrns godkännande: - Hon den långe kan verkligen sjunga!
Annelia: - Men herregud kan hon sluta säga elektrisk, hon kan få en hög batterier av mig.
Om Christian Waltz: -Mamma hans dräkt var riktigt snygg, den kan jag tänka mig om jag bara kan ta bort rosetten i halsen. (Han röstade på honom.)
Loreen fick absolut godkänt hon också: - Hon kan verkligen sjunga. Hon kan det här mamma!

Efter alla bidrag tar han på sin myndiga min och säger:
- Du förstår det gäller att INTE ta i så mycket där i rampljuset. Det enda som gäller är att man har kul. Då blir det bra!

Nu avslutar jag inlägget för Emil kom precis och la armen om mig och sa: -Jag älskar dig mamma!
Bra avslut på en mysig kväll med världens bästa. 

                                     +


=  SANT

Snurr i skallen

Sitter här nu och sammanställer en ny ansökan om vårdbidrag. Det har gått två år sedan sista beslutet och det är alltså dags för att utvärdera behovet med handläggaren från försäkringskassan. MAn kan ju inte direkt påstå att mertiden har MINSKAT. Snarare tvärtom, eller ABSOLUT tvärtom. Det är så jobbigt att sammanställa vilka behov man har. Svårt att veta ibland vad man gör mer än andra familjer. Vad är normalt och vad är speciellt för oss med diagnosbarn? Man har ju levt med det så många år så man har liksom "växt" in i det. 
Det är också känslomässigt jobbigt att liksom sätta problemen på pränt! 
För i detta fallet pratar vi ju bara om vad som är svårt och tar extra tid. Inget fokus på det som är bra med vår älskade unge. Det blir så starkt.
Fast det var värre förra gången när den skulle göras från grunden. Nu ska den "bara" kompletteras..............
Ni andra, vad har ni för tips? Vad glömmer jag ta med tror ni? 

En annan fråga. PÅ FK:s hemsida står det att man kan få ersättning för hälsa, vård, tvätt och slitage av kläder. Är det något ni andra tagit upp?
Vet inte riktigt om jag får köpa extra mycket kläder eller tvätta extra mycket. Jag har i princip inga extra kostnader alls för sjukvård. Bilresorna till och från hab i parti och minut har jag tagit upp..........
Vad säger ni andra? 
Vad säger ni som inte har barn med diagnos? Hur mycket kläder köper ni till era barn per år eller per månad?

onsdag 9 februari 2011

Egoboost och dagiskärlek

Tänk vad underbart det var härom kvällen. Jag sitter och slötittar på facebook. Då ser jag att jag fått en vänförfrågan från ett gammalt "dagisbarn". Det var länge sedan som jag satt med honom i famnen för han inte ville sova...........
Nu är han snart 24 år! Nu efter alla dessa år la han till mig på facebook med orden: 
"Hej Petra kommer du ihåg mig?" 
Såklart att jag gör!!! Han var en i det gänget som jag hade förmånen att få följa i många år. Jag började jobba med det gänget när dom var två år och hängde med tills dom började i tredje klass. Dom barnen glömmer jag aldrig. Det var ett gäng med högt tempo och många hade svårt att hantera dom, men dom var underbara om man bara "knäckte koden" 
Det var så kul att titta igenom hans foton på fb och se vad mycket underbart han gjort i sitt liv redan. Där satt jag och mindes med tårarna i ögonen när jag ser ytterligare ett meddelande. " Du har blivit taggad av *****. Ytterligare en i det gänget. Måste få skriva exakt vad hon skrev. 

Nostalgi och tackar vår underbara Petra för våra tidigare år./ Linda o Catty

Jag svarar : Åååå nu gråter jag ! Vad gör ni? 

Auw ♥ vi kom och tänka på allt fint du gjort för oss genom åren och ville tagga en av dem viktigaste människorna i vårt liv ♥

Men finaste ni. Ni är mina ungar allihop. Det var speciellt att få ha er i så många år
Kram

Kramar ♥ ♥ ♥
Så himla underbart att få läsa!!! Det var många tårar den kvällen. Så mycket kärlek och värme i en så liten gest som den första och i så få ord som det sista. Det betydde mycket för mig ska ni veta.

Efter en stund ser jag att en förälder på jobb vars barn jag hade för ett tag sedan svara på inlägget. 
Hon skriver:
Petra har en förmåga att sätta positiva, underbara minnen hos barnen som de aldrig glömmer...

Tack underbara ni för allt fint ni skrivit. Det betyder massor!!!!

söndag 6 februari 2011

Slut för denna gången

Nu var det strax slut på denna helgen....... Emil skulle varit på kortis denna helgen, men så bidde det inte. Han ville inte alls denna gången. Han ringde hem och var jätteleden och ville hem, så så fick det bli. Ganska skönt att ha honom hemma igen. Undrar om detta är en form för oss?? Får fundera lite och prata lite med Emil om vad som hände. Förra gången var det nyhetens behag kanske och denna gången kanske han insåg vad han gett sig in på ;) Vi lär väl oss något nytt av detta också skulle jag tro. 

Min jakt på gympapåsar till grabbsen har varit fullkomligt fruktlös!!!! Det finns bara inte att uppbringa!!! 

Jag har varit och tränat idag. Måste kämpa igång tränandet igen. Hittade ett någorlunda tempo som foten klarade ganska bra. Har bestämt med min coach att jag ska in där tre gånger i veckan MED träningsväska. Sen får jag se när jag kommer dit om jag tränar eller bara tar en kopp kaffe med honom. Dom är så gulliga där! Bra idé att iaf se till att iaf få in rutinen att komma dit tre gånger per vecka. Ska bara köpa mat så det räcker för tre dagar, så är jag tvungen att åka dit. 
Emil och jag har haft en riktigt mysig dag på BC (;)) Han var på ett strålande humör hela dagen. Det var han dock inte igår. Var väl mycket som rörde sig i huvudet efter kortis som inte blev som han förväntat sig. Höga förväntningar och förmodligen detsamma från den andre killen gjorde att det blev pannkaka. å blir det ibland. Bättre lycka nästa gång ;)

Vad säger vi annars om Melodifestivalen? 
Gick rätt låt vidare? 
Ja det tycker jag!! Danny var bra . Allt annat var kass.
Annars säger jag som Fnulan: Sviken av familjen!!! Ingen ville se den med mig. Taskmörtar. Varför låta mig sitta själv? Liiiiite uppoffring hade ju varit på sin plats.

Nu ska jag sova eftersom min senaste deal med coachen är att sova minst sju timmar per natt. Nu har jag en halvtimme på mig att somna!! 
GOD NATT

Nu är det kul igen,,

Här var det en vuxen som fick lite vårkänslor idag ( det var lite småmysigt ute). En annan i familjen fick julfeeling och drack julmust och bakade pepparkakor medan Emil fixade filmmys. Han var sugen på kladdkaka till filmen, så då fick han baka det. Själv bakade jag till föräldramötet i Kappes klass. * klapp på prettoaxeln*
Nu har grabbarna härjat nån timme ute och vi ska mysa med en bra film och kladdkaka. Sen blir det pizza, men det vet dom inte om än.
Kram på er och njut av de sista timmarna på helgen