fredag 19 november 2010

Äntligen fredag på jobbet

På fredagar får ett av barnen bestämma aktivitet. Idag är det en av våra töser som bestämt HelloKitty-kalas. Visst blev vår tårta fin? Min sötepöte kollega är sååå duktig.

torsdag 18 november 2010

En låda glädje och kunskap

Så var den packad. Lådan till en behövande familj i Rumänien. Vi fyllde en bananlåda med saker som dels är bra att ha, dels är mysigt att ha under julen, dels lite gotter till barnen och de vuxna. Hoppas att det kan förgylla åtminstonde en familjs julhelg......

Emil ville absolut att den skulle vara klädd i julpapper :)
 När jag förklarade för barnen vad som var på gång så blev dom fundersamma. Emil försvann in på sitt rum och var lite ledsen och upprörd över att inte alla har det så bra. Kasper ställde lite frågor om varför det var som det var och sa sen att han önskade att alla onda människor försvann och att naturen inte skulle ge mer kaos. Våra små sötisar har fått lite att fundera på.
Känns skönt att ge dom den erfarenheten. Låta dom veta att det går att ge för att lysa upp för en annan familj. Att man kan hjälpa utan att veta vem dom är. Att det vi tar för givet kan vara skillnaden mellan en ledsam och en glad julafton för en familj någon annanstans. Att alla kan hjälpa.
Också viktigt tycker jag att lära grabbarna att det är okej att njuta av det man har, man behöver inte skämmas för att fira jul fast inte alla kan det. Men om man kan underlätta för andra så ska man göra det.
Nu är det gjort och det känns så bra.
Hoppas att dom kommer att njuta av nybakade bullar på julafton och att dom kan äta polkagriskäppar, pepparkakor och choklad tillsammans på fina servetter och med de röda ljusen tända.
Känns varmt i bröstet att få dela med sig.

onsdag 17 november 2010

Vardagslyx

Tänk så mycket så lite kan göra.
Jag är så kass på att putsa fönster. Det är trist, det blir fult och det tar en massa tid.
Så i år gjorde jag det! Jag bokade in en fönsterputsare!
Kära nån att jag inte gjort det innan.
Jag får snygga fönster, kan göra något kul under tiden, kan njuta av att bara sätta upp adventprylarna utan att först ha svurit ett par dar över de j***a fönsterna!!
Och det för 400 spänn!!!! Det är ju för tusan ingenting för att slippa den skiten.
Känner mig så himla lyxig och glad. Så lite gör så mycket.
Hoppas nu bara det blir bra. Om inte så har jag ju nån utomstående att skylla på när adventsljusstakens obarhärtiga sken lyser upp alla mister...
-Jaaaaa du veet, det var den där fönsterkillen som var såååå kass. *ska sägas med näsan i vädret*
Men om man jämför med min egen fönsterputsning så ska det oerhört mycket till för att jag INTE ska vara riktigt lyrisk.

Puss på er/  Lyxhustrun *fnittrar*

måndag 15 november 2010

Äntligen dags!!!!!!

Nu är det äntligen dags att börja "jula". Älskar denna tiden. Idag har varit stora uppläggsdagen och JA jag har gjort listor! Dubbel bonus. Tänk att få göra både listor OCH planera julen på en gång . Lovely!!
Nu är snart allt inplanerat för att få njuta massor av juletiden.....
Jag tänker ut vad som behöver göras och när det behöver göras för att i lugn och ro njuta av att göra lite i taget och få en låååång och lugn jul! Julen är ju inte själva julafton utan resan dit. Allt mys och pyssel och fixande och trixande! Helt fantastiskt.
Det som står på listan för denna veckan är :
idag- skicka ut mejl om att jag vill få in önskelistor
tisdag- göra klart barnens önskelistor och skicka ut dom till släkten
onsdag-bära ner alla julsakerna från vinden så dom kan stå i Matildas rum som ju är tomt fram till jul
torsdag- sammanställa önsklistor samt handla mat och små paket som ska skickas iväg till fattiga barnfamiljer
fredag- köra till terminalen och skicka iväg vårt julklappspaket till Hoppets stjärna
lördag-kolla igenom adventssakerna
söndag-handla julklappar
UNDERBART!!
Låter det mycket ? Det är det inte . Inget som är kul är mycket . Dessutom om man tittar noga så är det ju saker som bara tar en pyttestund men som hade varit stressigt om man skulle gjort allt på en gång.
GOD JUL!!!
(Lugn och fin nu Malin)