torsdag 18 november 2010

En låda glädje och kunskap

Så var den packad. Lådan till en behövande familj i Rumänien. Vi fyllde en bananlåda med saker som dels är bra att ha, dels är mysigt att ha under julen, dels lite gotter till barnen och de vuxna. Hoppas att det kan förgylla åtminstonde en familjs julhelg......

Emil ville absolut att den skulle vara klädd i julpapper :)
 När jag förklarade för barnen vad som var på gång så blev dom fundersamma. Emil försvann in på sitt rum och var lite ledsen och upprörd över att inte alla har det så bra. Kasper ställde lite frågor om varför det var som det var och sa sen att han önskade att alla onda människor försvann och att naturen inte skulle ge mer kaos. Våra små sötisar har fått lite att fundera på.
Känns skönt att ge dom den erfarenheten. Låta dom veta att det går att ge för att lysa upp för en annan familj. Att man kan hjälpa utan att veta vem dom är. Att det vi tar för givet kan vara skillnaden mellan en ledsam och en glad julafton för en familj någon annanstans. Att alla kan hjälpa.
Också viktigt tycker jag att lära grabbarna att det är okej att njuta av det man har, man behöver inte skämmas för att fira jul fast inte alla kan det. Men om man kan underlätta för andra så ska man göra det.
Nu är det gjort och det känns så bra.
Hoppas att dom kommer att njuta av nybakade bullar på julafton och att dom kan äta polkagriskäppar, pepparkakor och choklad tillsammans på fina servetter och med de röda ljusen tända.
Känns varmt i bröstet att få dela med sig.

3 kommentarer:

Malin sa...

Men åh vad fint!!!!!! JAG VILL MED GE!!! Hur var när vem???

Tack för dina fantastisk ord! Det värmde så sjukt mkt så du anar inte!!!! Jag blev tårögd.... Trodde inte det betydde ngt de jag skrev om....

PUSS!

Malin sa...

tack.. nu gråter jag en skvätt....

Puss

Lenaeff sa...

Hej!
Kikar in och lämnar ett avtryck i din värld. Har också en son med AS och bloggar om det.

Ha en fin helg!

Om du vill får du gärna kika in hos oss :-)

Lena