torsdag 20 maj 2010

SKÅNE!

Igår var det dags för temaavslutningskväll på killarnas skola! Temat för terminen har varit skåne. Ni som har läst innan har sett att jag var med på deras skåneresa för nån vecka sedan  Skåne runt

Som sagt, igår var det avslutning och öppet hus på skolan. Helt otroligt bra! Det var uppbyggt som en resa runt om i Skåne med olika upplevelser i olika klassrum. Man blev indelad i grupper och fick guidad tur genom skåne. Det redovisades på massor av olika sätt. Det var massor av teater där ungarna spelade upp regissörskrivna såväl som egenskrivna pjäser om Skånes slott och mysterium. Det lästes upp Skånefakta i "Turistinformationen" I ett klassrum var de olika slotten och sevärdheterna uppbygda av olika tekniker.Barnen som byggt och skapat hade så mycket kunskap om sitt projekt. Så himla duktiga! Det ska tilläggas att allt dom byggt och redovisat om har också upplevts genom en hel massa utflykter utsprida uner terminen. "Learning by doing". I "hjärtat" (skolans mittrum) serverades det äpplekaka som eleverna bakat och där inne stod F-1:orna för mattlek. Dom räknade ut vad vi skullle betala med hjälp av papper och penna och dom räknade ut vad vi skulle ha tillbaks. Underbart goa, både äpplekakorna och ungarna;) Kvällen avslutades med att musik och drama gruppen framförde musik och sång av gamla Skånevisor. En del av dom hade dom skrivit texten till själva. Jag är så glad att vår barn går på denna skola, att dom får vara del av en så otrolig undervisningsmetod. TACK ALLA UNDERBARA PEDAGOGER OCH ELEVER FÖR EN HELT FANTASTISK TERMIN!

3 kommentarer:

Malin sa...

Låter toppen! Visst önskar man att alla ungar får en bra skolgång så att alla får samma förutsättningar att klara sig. Det börjar redan på dagis, eller hur! Alla pedagoger gör ett fantastiskt jobb!!!
Vilken skola är det?
Kram

peaz sa...

Grunden läggs på förskolan helt klart. Det är superviktiga år det! Våra barn går på en liten privat skola i Hjärup. SSKS/"Skånska Småstadens Kultur Skola"

Helen sa...

heeeej!
Såååå skulle jag vilja arbeta! varför finns det inte fler skolor som arbetar så här ?
Jag får nog starta upp en i här i blekinge!!!!!!