tisdag 18 januari 2011

Vårkänslor?

Visst känner man att något är på gång när snön töar och fram kommer min turkiska tulpan med 15 (!) underbara vita knoppar ?
Underbart. Den har trivts med snön precis som jag. Men nu är det dags att visa upp sig. Den med mer än innan och jag med en del mindre än innan vintern ;0)
Jag och min tulpan <3

7 kommentarer:

Susanne P sa...

Har de (tulpanerna) kommit upp så mycket redan?!
Här har vi ett snötäcke nära metern djupt än...

Jag ler när jag läser sonens underbara kommentarer! :)

Kram & hoppas att du får en fin dag!

Maria sa...

Vsst är det härligt när man märker att vi går til ljusare tider.
Även om jag tycker det blivit lite lovligt mörkt när snön försvunnit!

Fast jag har ju inga tulpanknoppar som kan lysa. :)

kramar om!

Anonym sa...

Men fan vad AVUNDSJUK jag är nu då!!!
Inte för att jag fattar vad en turskisk tulpan är (VILL HA, var hittar man det?), men bara det att NÅGOT tittar upp och att du inte har snö (åtminstone just DÄR) gör ju mig grön av avundsjuka, för nu får det snart vara nog men vinter!
GRATTIS till en härlig upplevelse, NJUT gumman, NJUT!!!
Kram

Mamma Siw sa...

Den har säkert ett fint latinskt namn men en iransk granne kallade den för turkisk tulpan och finns att köpa men annars får du Petra skicka en knopp till "tantmarit". Den är full med fröer. När jag hade den blommade den alltid på lillejulafton och den gjorde den säkert nu också där under snön. (Ja, Petra har "ärvt" den då vi flyttade från trädgården). Den finns även som vinröd/mörklila.

Anonym sa...

Ja det är konstigt...det räcker med så lite för att man ska få vårkänslor i kroppen. Den måste verkligen längta efter våren, både kroppen och tulpanknoppen//Kram Lena

Anonym sa...

*Mamma Siw*
Men är det en såkallad julros då eller? Är den brunaktig i mitten?
Jag skulle ju VÄLDIGT gärna ha några fröer, bara jag får veta HUR man skall behandla dem, jag är nybörjare på det området!
Kram

Kashaya sa...

Men gud vad härligt, längtar tills blommorna börjar komma upp här med. Grattis förresten såg hos fnulan att du fyllde år.=)