tisdag 25 maj 2010

Pensionär, SATC, kubb och 40 års glädje!!

Mycket i huvudet idag!
Min mamma fyller pensionär imorgon! Tänk att MIN mamma är PENSIONÄR!! Jag som bara är 20 år! Hur kan hon ha blivit så gammal fast jag fortfarande är så ung?
Sen började jag fundera på varför i hela friden jag sa så! Man säger så mycket utan att tänka bara av ren automatik. Träffar på någon i affären som säger Hej hur e det? Och fast man har 40 graders feber, amputerat ett ben och har herpes på hela kroppen så ler man automatiskt och säger: jo det bra . Själv?
Måste sluta med sånt trams. Fast å andra sidan. Den som säger hej hur är det  vill egentligen inte veta exakt hur det är. Det är ju bara en förlängning på hej:et. Hmmm måste sluta med sånt!
Vad jag skulle komma till var att jag fyller 40 om ett drygt halvår. Och det stör mig inte. FAKTISKT! Alla, verkligen alla verkar tycka att jag ska störa mig. "Ja hehehe nu fyller du snart 40" & "Nytt decenium på gång" & " Nu är du snart mer än 30+, hur känns det hehehe". Allvarligt talat! Jag har ingen kris, jag blir snart 40 och tja förra gången blev jag 39. Vad spelar det för roll? Helt ok att vara snart 40. I min värld. Jag vetatt det inte är så för alla, men för mig är det så sluta hehe:a mig nu!På fredag ska jag och några tjejer till (runt 40 hehe) gå och se Sex and the city 2. Fast först blir det en bar och liksom komma i stämning med en Cosmopolitan. Mums! Men innan dess ska det krypas upp i soffan och se 1:an. Så jag inte glömt något liksom. Komma i form..... Ska bli så kul!

Idag har jag provat en ny teknik för att se om Emil kan somna lättare på kvällarna. Bra kvällsmat, rörelse utomhus en stund precis innan dusch/baddags. Sen i säng. Hmmm verkade inte fungera så bra det heller. Men vi hade en mysig omgång kubb i trädgården iaf. Någon som har förslag på hur jag tröttar ut eller varvar ner honom bäst? Får nog snart ta ett snack med habiliteringen. verkar som om han bearbetar allt när han ska somna. Kan ligga i sängen i upp till 1 1/2 timme innan han ens börjar slumra till. Det blir himla sent han somnar och då blir det tuffare i skolan med humöret. Och inte kan jag lägga honom tidigare. Jag menar klockan 20 är tidigt nog för en 9 åring. Han vill ju hinna med att leka efter middag och läxor också innan nattningen börjar. Jaja jag funderar vidare.........

2 kommentarer:

Patricia sa...

Fantastiskt bar inlägg.Vad det gäller nattningen av lill killen så har vi samma problem med Alex.
Men till sist kom vi på att för att han skulle kunna samlasina tankar och varva ner så fick vi helt enkelt påbörja kvällarna tidigare. Inte tv utan han fick sitta och rita lite eller pyssla med pärlplattor. Inget för avvanserat. Ibland byggde han lego. Men OBS att han inte börsita i ett rum med alla lampor tända. Sänk ner belyssningen och jag lovar att han kommer bli trött fortare och kansomna i normal tid.
När kl e 8 eller halv 9 vet ej när ni lägger han så borsta bara tändernaoch gillar han att du läser så gör det annars bara kryp ner hos han en liten stund.

Det tog oss ett bra tag att komma pådenna ide med alex. Vist är det tråkigt att behöva påbörja kvällarna så tidigt,men vad skaman göra. Skolan blir påverkad och då går humöret osv.

Vi saju inte detta till alex,utan när han sen satt medmig och pyssla elelr ritade och jag såg att han började gny sig i ögonen så avslutadejag lugnt och gick och la han.

Testa. Kanske inte funkar på er lille prins. men du vet hur Alex är så.

Lycka till KRAM

malin sa...

Vad tyckte du om filmen??? Jag såg den i onsdags, vi kan behöva vardagsglamour vi medelålders på snart 40 (och det stör mig som faaan....).