onsdag 1 december 2010

Lucka 1 -Konsten att konstra

Här har vi en till som funderar
 men ändå gillar saker enkla
Frågan är ju om det verkligen är en konst att konstra eller om det inte bara är ett jädra bekymmer.....
Själv tycker jag nog att det blir så jobbigt att konstra till allting , att göra allt besvärligare eller större än vad det är!
Men så har det inte alltid varit. Jag har varit mästare på att konstra! Alltid älta allting. Fundera ut vad som kan gå fel med olika saker. Ja även vad som kan bli bra........
Men liksom analysera igenom allting alldeles för mycket!
Och sedan kommer då konsten att konstra in i det hela.
För att se till så allt blir perfekt och att jag förutsett alla eventuella fel och missar och därmed lagt upp det på så vis att det bara kan bli rätt är verkligen att konstra till det. Speciellt eftersom det ofta slutar med att det inte alls blir så perfekt som man tänkt sig.
Hahahahahahahaha nu konstrade jag allt till det va?
Men ärligt talat så har jag jobbat mycket på det där med att försöka ta det som det kommer. Dessutom tycker jag att jag har blivit mycket bättre på att låta andra göra saker också. Dom KAN faktiskt. Lagt ner det där med att det är lika bra att jag gör det själv så blir det gjort. Låter tom bli att lägga mig när dte ser ut att bli fel (om det inte blir allvarliga konsekvenser såklart). Tänker att det är okej att det blir fel ibland. Vad är det värsta som kan hända? Jo att det blir skit av alltihop men också att man har lärt sig något av allt det som blev skit.
Jag behöver inte vara bäst. Jag behöver bara vara jag och må bra med det! Sen är jag en fighter och tar ingen skit och jag är väldigt rak när jag framför eller diskuterar saker som jag står för och brinner för. Saker som jag är väldigt övertygad om, då tror jag stenhårt på mig själv


Vad tycker ni som känt mig ett tag? Visst har jag blivit bättre/ sämre på konsten att konstra. Eller?
 

5 kommentarer:

Fnulan sa...

Att konstra mycket är också en konst! Jag känner dig inte så bra på det sättet men minns dig som rakryggad och rättvis! Skrattade alltid mkt när du var i närheten, och jag hör faktiskt din röst hur du pratar ;)
Du behöver inte vara bäst, bara lära dig att titta ordentligt ;)

♥ Lenaeff ♥ sa...

Känner igen mig i det där med konsten att konstra, att hela tiden fundera på vad som kan eventuellt kanske hända om det skulle vara så att det på ett ungefär....ja, du förstår, eller hur?
Jag har däremot inte kommit så långt att jag blivit bättre på det än, men jag jobbar på det, om jag kan och om det gör någon nytta eller om det kanske//¨
Kram Lena

petra sa...

Du har verkligen gjort ENORMA framsteg!!! Du är jätteduktig!Vi borde alla ta efter ditt exempel, för ofta så konstrar man till saker när det egentligen inte behövs och som skrev, det blir oftast inte som nab tänkt ändå!!!

Nina sa...

Jag har ju inte känt dig alls, så jag kan inte svara, men det du skriver verkar ju sunt!

Jag har kommit på att det finns fler än ett sätt att göra samma sak på, och även om min man inte dammsuger på mitt sätt, så blir det dammsuget iaf, och då får det ju duga. Så nu har jag slutat dammsuga alls ;)

Ha det fint!
Kram Nina!

Maria sa...

Hej Petra!

Kul att du kikade in "hemma" hos mig!

Det där med habb, är en stor fråga bland föräldrar över hela landet. Och jag kan bara inte förstå att de inte har så bra som vi här i söder..
Hejja Lund och Malmö. *skratt*

Själv tillhör jag den senare och bor lite i utkanten av den staden.
Men vi delar ju både kurser och utbildningar. *L*

Tror jag lägger ett bokmärke här, så man finner dig igen!

Kramar om / Maria!