onsdag 29 december 2010

Som ett brev på posten

Arg, ledsen, irriterad och väldans otrevlig mot mig och sin bror.
Ja det är resultaten av gårdagens hel-lyckade kväll!
Dom hade, som jag skrev igår, otroligt roligt och allt flöt på som aldrig förr.
Dom kom i säng sent, väldigt sent.
 Jo jag vet att det vore bättre att lägga alla i tid men jag tyckte det var så synd att avbryta deras roliga lek............ Ibland jobbar hjärtat mer än hjärnan.
Dom hann inte vara vakna någon längre stund idag förrän första brytet kom. Han var otroligt ledsen och arg. Hur jag än försökte styra undan så avlöste bryten varann. Han vet att han behöver vara själv men samtidigt vill han vara med de andra och klarade inte av att gå undan så som han gjorde igår. Det fanns helt enkelt inte nån energi kvar alls.
Vi gjorde ett schema, då blev det lite bättre. Men inte bra. Efter ett tag så bad jag storsyster ( som ju är hos oss nu) att gå med Emil till Netto och handla mysfika som vi skulle ha när kompisarna åkt hem. Tänkte att då kom han ut, fick lugnt och fick annat att tänka på. Han gillar uppdrag. Det var ett bra drag. När han kom hem var det lunch och sedan dags för grabbarna att åka hem.
Jag tror att det jobbigaste för honom idag har varit ljudet. Han är ju ljudkänslig. Han kunde prata, vråla och gapskratta men ingen annan fick lov att prata knappt. Vid ett tillfälle stod han upp i soffan gråtandes och bad alla vara tysta.
Det var då Nettoförslaget kom..........
De andra barnen kan ju inte heller helt anpassa sig. Kasper har ju också behov.
Men nu vet vi att detta inte är att rekommendera.
Nu till årsskiftet ska Emil börja vara på kortis en helg i månaden (bara det kan bli ett eget inlägg *ÅNGEST*) och då kan Kasper få göra allt sånt där som Emil mår riktigt kass av.
En del saker FÅR Emil "stå ut med". Men om det går att lösa på annat sätt så gör vi ju det. Typ delar upp oss eller så........
Kasper ÄLSKAR ju att ha kompisar hemma och är supersocial....... PUH tuff kombo det där. Men ingen av dom ska ju känna att dom får stå undan för den andre. Utan lite ge och lite ta får det bli.
Känns som en jobbig tanke att Kasper inte ska kunna ha kompisar hemma när han vill.  Jag vill att vårt hem ska vara deras kompisars hem.
Blir lättare nu sedan vi bytte om bland rummen. Emil har nu sitt rum uppe och Kasper sitt därnere. Därmed kan K och hans kompisar husera på hela nedervåningen. Där är tom egen ingång därnere, som ju blir praktisk sen när han blir äldre.......

Nästa år ska almanackan introduceras på mer allvar hos Emil. Han verkar gilla att ha koll på saker själv. Schemat på kylen som vi skriver varje dag börjar bli lite känsligt märkte jag idag. Kompisen frågade om vi alltid har ett schema för allt som ska göras...........Emil visste inte riktigt hur han skulle ta det. Precis som om han skämdes lite. Så en ordentlig almanacka ska fixas. En med dagarna i följd och inte under varann. Mest för att övergången från aktivitetstavlan ska bli mer naturlig (den har han visserligen inte använt på ett bra tag).

Oj det blev ett inlägg om massor!

Nä dags för lite energiintag. Imorgon ska jag utnyttja julklappen som jag fick av min mamma. Två timmar på en salong. En timme med fossingarna och en timmes massage!!!!!
LOVELY!!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Aj då så tokigt.Men det är ju så lätt att låta hjärtat styra hjärnan och man vill ju bara väl. Så har vi nog alla gjort mellan varven.
Men det blev ju en ganksa bra lösning ändå. Sen måste det vara svårt för syskonen, att alltid behöva ta hänsyn. Dt låter ju bra om de kan vara på varsin våning.
Men det känns ju i mammahjärtat när det går över styr. Jag tycker du fick till en jättebra lösning på det hela!
Kramar om och hoppas att ni fick en lugnare kväll//Lena

Fnulan sa...

Lilla Emil... Jobbigt för er alla inblandade och för honom speciellt. Men nu har ni prövat detta och det gick ju mestadels bra och då blev det såklart en besvikelse för dig när det "urartade" men det kom ju först dagen efter, och vem fanken är inte trött efter en hejdundrande kväll men sina bästisar! Va glad och stolt över din fina kille att han klarade hela kvällen och kanske får smak på det nu! Och va stolt att du fixade detta för honom!!

Ja visst va klockan snygg!! Och tittade mååå´nga ggr på den med efter minuterna som gick, längtade så efter min raring!!

Ja min dag blev bra men synd om dig som sett framemot din...
Jag hälsade men Sofia kände inte igen namnet men var glad för att han var så nöjd =)
Ja lilla marodören Cornelia fick igen...

Puss

Joanna sa...

svar:<3 kram

Fnulan sa...

Världens största nyårsköss från mig!!!

Gott ALLT!