söndag 10 april 2011

Vill bli björn

Trots den (jäkla) underbara solen så vill jag bara gå i ide och sova som tusan!
Jag är såååååå trött!!!!!
Veckan har präglats av urusel sömn eftersom det härjar en rejäl inbrottsvåg i vår del av kommunen. Mörkrädd är jag redan innan. Kan säga att det tog sex år innan jag vågade sova själv i huset utan diverse tillhygge vid sängen och en färdig plan på hur jag ska få ut barnen ur huset sådär väldigt obemärkt om nån kommer för att ha ihjäl oss.
Så nu har jag tassat rundor i huset på kvällar och nätter och spanat efter potetiella inbrottstjuvar. Och gissa hur många gånger jag har varit säker på att det faktiskt har varit någon i huset. 
Nu har jag lugnat ner mig (åh shit då händer det säkert). 
Då bestämmer vi att Kasper ska ha en kompis på övernattning. Det är oftast inget hit för Emil att ha extra barn i huset, men ibland får Kasper också få sin vilja igenom! Gäller att passa på nu när Emil har varit på topphumör i ett par veckor(!).
Kasper och kompis bygger koja i vardagsrummet och ska få sova där. Emil blir ledsen för att han inte får plats. Mutar honom lycklig. Säger till de andra grabbarna att ta det lite lugnt och försöka sova. Säger till de andra grabbarna att ta det lite lugnt och försöka sova.Säger till de andra grabbarna att ta det lite lugnt och försöka sova. Säger till de andra grabbarna att ta det lite lugnt och försöka sova.  Gormar till grabbarna att SOV NU eller gå till sängarna och lägg er! 30 sekunder efter sov dom. MAO dom mår så finfint av lite gormande och det var ju för deras eget bästa. ;0) Klockan var då 23.30. Emil somnade 00.30 och jag kollade inbrottstjuvar sista gången klockan 02.00. Somnade väl strax efter. Vaknar klockan 06.00 av att huset är i full gång. Alla barnen är vakna och vill spela TV-spel!!!!! För er som har ett barn med AS förstår att om jag ska kunna vila lite till så är det inget TV-spel på länge. 
Definitionen av länge är över och nu spelar dom (klockan är halv åtta) PUST! Snart är det över . 
Min trötthet sätter sig definitivt på temperamentet. Emil trötthet sätter sig på gnället och Kaspers på attityden. Så JA, vi har hunnit med att gorma lite nu på morgonen kan man väl milt uttrycka. 
Just nu är det lugnt. Lugnet före stormen? 
Kasper och kompisen sover igen missad sömn i natt men Emil kan ta flera, flera dagar på sig.....
Hoppas att inte hans topp inte är slut nu bara, den har varit så underbar. Jag är inte redo för dalen än....
SÅ, veckans GNÄLLINLÄGG Check!
Nu ska jag ta och se om man kan ta kaffe intravenöst i väldigt koncentrerad form. 
Sen blir det shopping och sol. Det kan väl pigga upp vem som helst

5 kommentarer:

Maya sa...

Jadu, det där med TV spel skulle man kunna utrota ... får spel ibland när grabbarna sitter klistrade och är helt inne i dem!
Kaffe intravenöst! Let me know! Jag behöver det med :P
Men en massa inbrott... bläää... vi har haft en del här men och inte är tjuvarna rädda för att bli påkomna... mitt på ljusa dan i villa kvarter där det är folk hemma runt om :( Läskigt!
Kul jag hittade din blogg... FB bloggisarna är kanon bra :)
Nu ska jag snoka mer här!
Ha en skön söndag!
/Maya

Anonym sa...

Hej
Ja du verkar ha fullt upp o till det så kommer då allt med inbrottsvågar o tvspelsdramatik. Kan bara säga frösök o vila när du kan för om det blir till en vana att kroppen ej får vila kraschar den till slut

Nette sa...

Inte lätt alltid och som du sa lite dagens gnäll måste man få skriva av sig. Jag är glad att jag hittat detta forum så man kan "gnälla lite" utan att alltid behöva ta det med sina närmaste.
Hoppas att det blir lugnt ett tag för dig så du hinner vila lite. Själv ska jag ut en sväng i det faktiskt fina vädret. Ha det bra

Anonym sa...

Hehe, duktigt att spara veckans gnäll till veckans SISTA dag, och du man FÅR gnälla, vi har ju diskuterat det förut du och jag! det är ju bitvis det som är så himla bra med att blogga, man kan få avreagerat sig lite utan att blanda in hela familjen i sitt dåliga humör. Och skulle man inte få ventilera sina tankar och rädslor ibland så skulle man garanterat bli tokig!!!
Men EN sak är i alla fall säkert, du skulle INTE kunnat bo här ute i ingenstans mörkrädd som du är, för här är det MÖRKT, och gamla hus låter ALLTID! Själv är jag nog för dum för att vara rädd, jag tror ALLTID det bästa, trots att jag har haft inbrott så totalvägrar jag bli rädd!!!
PS: TV-spel och allt sådant kan man ju tycka vad man vill om, jag har själv en dragning åt att spela ibland, så jag vet hur kul det kan vara! jag vet också att det intresset gav Krille jobb, så det KAN vara bra om man bara tar komandot som förälder och ger dem andra alternativ OCKSÅ! men det vet du ju redan, pedagog som du är...

Anonym sa...

Jaa du, det är väl vårluften som tar musten ur dig och alla andra, den har ju en förmåga att göra det tyvärr. Vad jag förstått så har det med omställningen av vår inre klocka när det plötsligt blir så mycket ljusare att göra. Likaså höstens trötthet, när det plötsligt blir så mycket mörkare igen.
Hoppas att ni inte behöver gorma alltför mycket åt varandra imorgon ;)
Kram på dig//Lena